To ΙΓ΄ Δημοτικό Πάφου τιμά τον Άκη Κλεάνθους

To ΙΓ΄ Δημοτικό Πάφου τιμά τον Άκη Κλεάνθους

Σε συγκινητική ατμόσφαιρα, στις 24 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο ΙΓ΄ Δημοτικό Πάφου αφιερωμένη στους Τρεις Ιεράρχες. Μετά από απόφαση της Διεύθυνσης, του προσωπικού του σχολειού και του Συνδέσμου Γονέων, αποφασίστηκε όπως, η μέρα των γραμμάτων αφιερωθεί στον αείμνηστο Τέως Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Άκη Κλεάνθους.

Ως ελάχιστος φόρος τιμής στον πνευματικό άνθρωπο που υπηρέτησε άοκνα την Παιδεία με συνέπεια, ήθος και ανθρωπιά, αποφασίστηκε όπως ονομαστεί η Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου σε «Αίθουσα Άκη Κλεάνθους»


Ο Πρώτος Λειτουργός Εκπαίδευσης Πάφου, κ. Μάριος Στυλιανίδης, χαιρέτισε την εκδήλωση εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή. Στο μήνυμα του, ο Υπουργός αναφέρθηκε στην ανεκτίμητη προσφορά και το πολυδιάστατο έργο του Άκη Κλεάνθους η παρουσία του οποίου σφράγισε καταλυτικά τα εκπαιδευτικά δρώμενα στον τόπο μας και συνέβαλε καθοριστικά στον εκσυγχρονισμό της Παιδείας.

Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τα παιδιά του σχολείου, αφιερωμένο στους Τρεις Μεγίστους Φωστήρες, που φώτισαν με τη διδασκαλία τους ολόκληρη των Ορθοδοξία. Μέσα από τις απαγγελίες και τα μουσικοχορευτικά δρώμενα τα μικρά παιδιά του σχολείου, τίμησαν τον ακούραστο εργάτη του πνεύματος και της παιδείας, τον οραματιστή Άκη Κλεάνθους και αναφέρθηκαν στους σημαντικούς σταθμούς της ζωής του.

Με το πέρας της εκδήλωσης έγιναν τα αποκαλυπτήρια της ονομαστικής πλάκας προς τιμήν του αείμνηστου Υπουργού, από τον ΠΛΕ Πάφου κ. Μάριο Στυλιανίδη.

Μέσα από τη σεμνή αυτή τελετή, η μαθητική κοινότητα του ΙΓ΄ Δημοτικού Πάφου υπόσχεται ότι θα συνεχίσει να εμπνέεται από το όραμα, την αγωνιστικότητα και το ήθος της ξεχωριστής προσωπικότητας της πόλης τους με στόχο να αναδειχτούν σε άξιους συνεχιστές του έργου του.