ιδού η ρόδος , ιδού και το πήδημα, λέει ο Γ. Ομήρου

Οι υποκριτικές δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου


με τις οποίες παρουσιάζεται ως επειγόμενος για έναρξη συνομιλιών είναι φανερό ότι στοχεύουν στην παραπλάνηση και την εξαπάτηση δήλωσε στην Πάφο ο πρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου, συνέχισε ο κ. Ομήρου, παρουσιάζει την κατοχική Τουρκία, ως «αθώα περιστερά» και ως «δήθεν » επειγόμενη για λύση.

Προχωρεί μάλιστα, – όπως είπε,- στην πρόταση για τετραμερή διάσκεψη που αποτελεί πάγιο και διαχρονικό στόχο της Τουρκίας από τη δεκαετία του 1960, στα πλαίσια της μόνιμης επιδίωξης της Τουρκίας να καταργήσει την Κυπριακή Δημοκρατία και να την υποβαθμίσει σε κοινότητα.

Ο κ Ομήρου σημείωσε πως αντί των υποκριτικών δηλώσεων από τον Υπουργό Εξωτερικών της κατοχικής δύναμης περί επιθυμίας για λύση, θα ήταν προτιμότερο να σπεύσει να υποδείξει στην υποχείρια Τ/Κ ηγεσία να αποδεχθεί βάση επανάληψης των συνομιλιών στη βάση των αρχών του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου.

Να αποδεχθεί ακόμα η Τουρκία,- όπως είπε-, διεθνή διάσκεψη με τη συμμετοχή του Ο.Η.Ε , της Ε.Ε , των τριών εγγυητριών δυνάμεων και της Κυπριακής Δημοκρατίας και όχι των Κοινοτήτων όπως δόλια επιδιώκει με στόχο να συζητηθούν και να αποφασιστούν όλα τα θέματα , που αφορούν στην διεθνή πτυχή του οικονομικού προβλήματος δηλαδή συνέχισε, « την αποχώρηση των Τουρκικών στρατευμάτων κατοχής, την απομάκρυνση των εποίκων και την κατάργηση των αναχρονιστικών εγγυήσεων του 1960».

Αν είπε ο κ Ομήρου, ο κ Νταβούτογλου και η κατοχική Τουρκία έχουν ειλικρινή και όχι υποκριτική επιθυμία λύσης του κυπριακού, τότε « ιδού η ρόδος , ιδού και το πήδημα».

ΚΥΠΈ/ΚΠ/