Ιεροκήπειο Πανεπιστήμιο: «Διαζύγιο και Παιδί – Βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις»

Ιεροκήπειο Πανεπιστήμιο: «Διαζύγιο και Παιδί – Βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις»

Η τέταρτη διάλεξη του 14ου Χρόνου του «Ιεροκήπειου Ελεύθερου Πανεπιστημίου στην Πάφο», φιλοξενεί τη Ειδική Επιστήμονα στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, κα. Μαρία Συμεού. Η διάλεξή της, υπό τον τίτλο «Διαζύγιο και Παιδί – Βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις», θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 7.00μ.μ., στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πολυδύναμου Κέντρου Γεροσκήπου.

Το διαζύγιο, ένα φαινόμενο που δεν παρατηρείτο τόσο συχνά στην κυπριακή κοινωνία, αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς στις μέρες μας, με αποτέλεσμα αρκετά ζευγάρια και οικογένειες ν’ αποφασίζουν πλέον να τερματίσουν το γάμο τους. Η διάλεξη θα αγγίξει τα διάφορα στάδια του διαζυγίου, αλλά θα επικεντρωθεί στο πως επηρεάζει το διαζύγιο τα παιδιά της οικογένειας.


Θα συζητηθούν οι κυριότερες αρνητικές επιπτώσεις που παρατηρούνται στα παιδιά των οποίων οι γονείς είναι στη διαδικασία διαζυγίου, καθώς επίσης και διάφορους τρόπους χειρισμού, τους οποίους μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι γονείς στα παιδιά τους για να διευκολύνουν ψυχολογικά την μετάβασή τους στη νέα τους πραγματικότητα.

Οι διαλέξεις του «Ιεροκήπειου Ελεύθερου Πανεπιστημίου» είναι ανοικτές για το κοινό και μεταδίδονται ζωντανά από το Ράδιο Πάφος 93.7 και ηχογραφημένες από το Ραδιοσταθμό του Πανεπιστημίου Κύπρου UCYvoice 95.2. Με το τέλος των εισηγήσεων, το κοινό, αλλά και το ακροατήριο του Ράδιο Πάφος, μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στη συζήτηση που ακολουθεί.