Ικανοποιημένο το ΔΣ του Πάφος 2017 από τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη

Ικανοποιημένο το ΔΣ του Πάφος 2017 από τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η συνάντηση  του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας


Νίκου Αναστασιάδη με το Διοικητικό Συμβούλιο Πάφος 201, σύμφωνα με το μέλος του ΔΣ Πάφος 2017 Σίμο Τσιέλεπο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε ο κ Τσιέλεπος, επαναβεβαίωσε ότι το κράτος είναι δεσμευμένο και θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να παραχωρήσει στο Πάφος 2017 το συνολικό ποσό που ανέρχεται στα 5 εκατομμύρια ευρώ, έτσι όπως υπήρχε και η δέσμευση έναντι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ζήτησε από τον Υπουργό Παιδείας Κυριάκο Κενεβέζο, ο οποίος παρευρέθηκε στην συνάντηση, να προωθήσει το θέμα.

Πρόσθεσε ακόμη πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επικοινώνησε τηλεφωνικώς και με τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη  Γεωργιάδη, από τον οποίο ζήτησε να συναντηθεί με τον κ. Κενεβέζο και να συντονιστούν, έτσι ώστε από εδώ και στο εξής να μην υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα σε σχέση με το θεσμό. 

Η συνάντηση  του ΔΣ του Πάφος 2017 με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας διευθετήθηκε προκειμένου τα μέλη του Οργανισμού να ενημερώσουν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για το πλάνο εργασίας ενόψει της ανάληψης της ευρωπαϊκής αυτής διάκρισης αλλά και για να συζητηθεί μαζί του το θέμα της οικονομικής συνεισφοράς του κράτους στον Οργανισμό.

Ο κ. Τσιέλεπος ανέφερε, επίσης, ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ σχετικά με τη συνάντηση, πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεσμεύτηκε από μόνος του να δώσει στα μέλη του ΔΣ του Πάφος 2017 γραπτώς τη δέσμευση του Κράτους έτσι ώστε να χρησιμοποιηθεί από το ΔΣ εκεί και όπου χρειάζεται.

Το μέλος του ΔΣ του Πάφος 2017 είπε ακόμη «τον Οκτώβρη υπάρχει η συνάντηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπου θα γίνει η πρώτη αξιολόγηση για την πορεία του θεσμού».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε, επίσης, το ΔΣ του Πάφος 2017 πως όλες οι υπηρεσίες του Κράτους θα βρίσκονται στην διάθεση του ΔΣ και εκεί που θα δημιουργηθεί οποιοδήποτε πρόβλημα να μην διστάσουν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να επικοινωνήσουν μαζί του, ώστε και με τη δική του παρέμβαση να διευκολυνθεί η διαδικασία.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιέλεπο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε ακόμη το ΔΣ του Πάφος 2017 ότι θα επικοινωνήσει με το Γραφείο των Ευρωπαϊκών, έτσι ώστε να εξεταστεί το ενδεχόμενο να παραχωρηθούν κονδύλια από τα διαρθρωτικά ταμεία για τα έργα πολιτιστικής ανάπλασης.

Για το θέμα συνέχισε, έχει καθοριστεί και συνάντηση, στις 3 Σεπτεμβρίου, του ΔΣ του Πάφος 2017 με τους δημάρχους, οι οποίοι είναι οι κύριοι μέτοχοι στον Οργανισμό, αλλά και την Ένωση Κοινοτήτων.

Το συμπέρασμα μας, σημείωσε ο κ. Τσιέλεπος, είναι «ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όχι μόνο κατανοεί τη σημασία αυτού του θεσμού, αλλά εκτιμά ότι αποτελεί και μια καλή ευκαιρία για να ανατραπούν τα δεδομένα που υπάρχουν στην Πάφο, αλλά και να ενισχυθεί η αξιοπιστία του Κράτους στους ευρωπαϊκούς θεσμούς».

Συμπερασματικά, ανέφερε, μπορούμε να πούμε πως μείναμε ως ΔΣ του Πάφος 2017 απόλυτα ικανοποιημένοι και απομένει τώρα- όπως είπε- η έμπρακτη εφαρμογή και πραγματοποίηση των όσων έχουν συμφωνηθεί.

Εκτίμησε, τέλος, πως το προσεχές διάστημα, μέρες ή εβδομάδες, θα δοθεί και η πρώτη δόση για το 2013 και εν συνεχεία θα καθοριστεί το χρονοδιάγραμμα για την ετήσια χορηγία του κράτους, έτσι ώστε ο οργανισμός πλέον απερίσπαστος να καταρτίσει τον προϋπολογισμό του. 

Ο κ. Τσιέλεπος σημείωσε επίσης πως στον Πρόεδρο Αναστασιάδη αναλύθηκαν οι ενέργειες και οι προγραμματισμοί που έχουν ήδη γίνει καθώς και το σκέλος των περαιτέρω ενεργειών στις οποίες θα προβεί ο οργανισμός βάσει του φακέλου που κατατέθηκε στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/