Ιστορία ο πόνος με το Πάφος2017

Ιστορία ο πόνος με το Πάφος2017

Ενημερωτικού χαρακτήρα και χωρίς την λήψη καμίας απόφασης ολοκληρώθηκε η χθεσινοβραδινή συνεδρίαση της ολομέλειας του Δημοτικού συμβουλίου η οποία εξέτασε μεταξύ άλλων για την σύσταση του Οργανισμού Πάφος 2017.


Κάποιοι ωστόσο δημοτικοί σύμβουλοι ήγειραν θέμα για το ποσό της αμοιβής του ελεγκτικού οίκου που θα εγγράψει την εταιρεία. Μετά τις συσκέψεις μεταξύ των μελών της διοικούσας επιτροπής και των επικεφαλής των δημοτικών ομάδων στο δήμου Πάφου, αν και οριστικοποιήθηκε ότι στην ολομέλεια του δημοτικού συμβουλίου χθες το βράδυ θα επανέρχονταν η νέα πρόταση του δημάρχου για άμεση ψηφοφορία με το αιτιολογικό ότι η Πάφος έχασε πολύτιμο χρόνο εντούτοις καμία απόφαση δεν λήφθηκε.

Ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ Γιώργος Σιαηλλής κατήγγειλε ότι εντός του δημοτικού συμβουλίου επικρατεί « ανταρτοπόλεμος». Ο κ. Σιαηλλής ανέφερε πως σκοπός κάποιων είναι η μη εγγραφή της εταιρείας . Γνωρίζοντας είπε κάποιοι ότι χρειάζεται χρόνος για την εγγραφή μιας εταιρείας, στοχεύουν να ιδρυθεί ο οργανισμός, να εκλέξουν το διοικητικό συμβούλιο, και να μην προχωρήσουν στην εγγραφή της εταιρείας. Έχουμε είπε, εξουσιοδοτήσει μια επιτροπή για να εγγράψει μια εταιρεία, η οποία θα έπρεπε να συσταθεί προ πολλού. Ο κ. Σιαηλλής ανέφερε πως κανένας δικηγόρος δεν πρόκειται να αναλάβει την εγγραφή της εταιρείας με το ποσό των 1000 ευρώ. Κάλεσε μάλιστα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου να σέβονται το θεσμό του δημάρχου. Ως δημοτικό συμβούλιο συνέχισε θα έπρεπε να παίρνουμε εκείνες τις αποφάσεις που θα έβγαζαν το Δήμο Πάφου από τα αδιέξοδα αλλά δυστυχώς παρατήρησε εμείς προσπαθούμε να ρίξουμε το Δήμο Πάφου στα αδιέξοδα.

Ο δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΣΥ Πόλυς Πολυδώρου συμφώνησε με τις τοποθετήσεις του Γιώργου Σιαηλή δηλώνοντας πως κάποιοι δημοτικού σύμβουλοι στο Δήμο Πάφου η μόνη τους έγνοια σε κάθε συνεδρίαση είναι να προσπαθούν εντέχνως να συγχύσουν την όλη διαδικασία η οποία διεξάγεται και να δημιουργήσουν τεχνητά εμπόδια στην προσπάθεια λήψεως αποφάσεων ούτως ώστε να επιτύχουν αυτό που εγωιστικά και αρρωστημένα κατά την έκφραση του έχουν στο μυαλό τους.

Ο κ Πολυδώρου ανέφερε πως η αντιπαράθεση δεν προκύπτει μεταξύ των δημοτικών ομάδων αλλά μεταξύ κάποιων δημοτικών συμβούλων των ιδίων δημοτικών ομάδων, που προσπαθούν να δημιουργήσουν κάποια βεντέτα μέσα στο δημοτικό συμβούλιο για το οποιοδήποτε θέμα. Αναφορικά με την σύσταση της εταιρείας ο κ Πολυδώρου είπε πως το δημοτικό συμβούλιο έχει εγκρίνει να συνεχιστεί η διαδικασία ως είχε με μειωμένο το ποσό αμοιβής του ελεγκτικού οίκου εκείνου ο οποίος θα αναλάβει την συγγραφή ενός σύνθετου καταστατικού σε διαφορετικές γλώσσες ούτως ώστε αυτό το καταστατικό να αποτελέσει τη ρύθμιση του καταστατικού και των εγγραφών που συνθέτουν τον τρόπο λειτουργίας ενός οργανισμού. Ο κ Πολυδώρου ανέφερε πως αυτό το σύνθετο καταστατικό το αναλαμβάνει κάποιος έγκριτος ελεγκτικός οίκος έναντι αμοιβής.

Ο κ Πολυδώρου ανέφερε επίσης πως κατά την συνεδρίαση της χθεσινοβραδινής ολομέλειας δημοτικός σύμβουλος ήταν σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και έστελνε μηνύματα. Παραδέχτηκε ωστόσο πως αν και δεν υπήρχε κακή πρόθεση από πλευράς του συναδέρφου του εντούτοις δεν ήταν σωστό εν ώρα συνεδρίασης του σώματος του δημοτικού συμβουλίου, να στέλνει κάποιος μηνύματα στο face book.

Ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΔΗΚΟ Χρύσανθος Σαββίδης ανέφερε πως δεν μπορεί οποιοδήποτε θέμα θέτει ο δήμαρχος Πάφου ή οποιοσδήποτε δημοτικός σύμβουλος να υπάρχει πάντοτε μια αντιπαράθεση και να μην προχωρούν οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Στόχος μας πρόσθεσε πρέπει να είναι το καλό της πόλης. ο Σαββίδης που είναι ένας από αυτούς που πρωτοστατούν εντός του δημοτικού συμβουλίου για την άμεση σύσταση της εταιρείας ανέφερε πως συγκεκριμένος ελεγκτικός οίκος ζήτησε για την σύσταση της εταιρείας 14 χιλιάδες ευρώ συν τα έξοδα ενώ μετά από παρατήρηση του δημοτικού συμβουλίου να μειωθεί σε 10 χιλιάδες έγινε αντιπρόταση 11 χιλιάδες συν τα έξοδα φτάνοντας στο ποσό των 17 χιλιάδων ευρώ. Κατέστησε επίσης όταν υπάρχει σε κάθε συνεδρίαση νέα δεδομένα αυτά τα δεδομένα πρέπει να αξιολογούνται ώστε να χαραχθεί νέα πολιτική.

Ο πρόεδρος της επαρχιακής επιτροπής της ΕΔΕΚ Όμηρος Ομήρου ανέφερε πως στο δημοτικό συμβούλιο της Πάφου επικρατεί ένα κλίμα νοσηρό με την έννοια της ετοιμότητας όλων των πλευρών να πλήξουν άλλους ακόμη και για τα ασήμαντα πράγματα. Όλη είπε αυτή η αντιπαράθεση για το ποιος θα προεδρεύει του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού Πάφος 2017 έχει πάρει τα πράγματα σε επικίνδυνο σημείο και αν δεν λυθεί το συντομότερο αυτή η υπόθεση τότε τα πράγματα μπορεί να οδηγηθούν σε χειρότερο σημείο. Επεσήμανε επίσης πως συγκεκριμένοι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν παρερμηνεύσει το ρόλο τους και λειτουργούν ως πρωτοπαλίκαρα στην προσπάθεια να πληγούν κάποιοι . Ο κ Ομήρου είπε πως αν δεν λυθεί το συντομότερο αυτή η πλεγμένη υπόθεση τότε τα πράγματα μπορεί να οδηγηθούν σε χειρότερο σημείο. Είπε μάλιστα πως ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν παρερμηνεύσει το ρόλο τους δηλαδή λειτουργούν όπως είπε ως πρωτοπαλίκαρα στην προσπάθεια να πληγούν κάποιοι.