Κάνει δεύτερες σκέψεις η Ryanair;

Κάνει δεύτερες σκέψεις η Ryanair;

Η «ναυαρχίδα» της δραστηριοποίησης της Ryanair από και προς το αεροδρόμιο Πάφου την τελευταία τριετία, το δρομολόγιο της Αθήνας, φαίνεται να αποτελεί το ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί του ιρλανδικού κολοσσού στις επαφές με τις αρχές Πολιτικής Αεροπορίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, προκειμένου να πετύχει την συμφωνία που επιθυμεί. Σε αυτά τα πλαίσια, η εταιρεία φαίνεται να έχει θέσει στο τραπέζι και το ενδεχόμενο διακοπής της πτήσης Πάφου-Αθήνας, χωρίς ωστόσο στο στάδιο αυτό να υπάρχει οριστική απόφαση.

Το θέμα απασχολεί τους επιτελείς της Ryanair και του ελληνικού κράτους, σύμφωνα με πληροφορίες μας και στο πλαίσιο των τακτικών κινήσεων που γίνονται ήδη η μεγάλη εταιρεία χαμηλού κόστους φαίνεται να έχει κλείσει τις κρατήσεις της για την Αθήνα από τα τέλη Μαρτίου.


Αν και στο στάδιο αυτό δεν υπάρχει ακόμη κάτι τελεσίδικο, εκτιμάται ότι οι επαφές και οι κινήσεις τακτικής αφορούν στο ελληνικό κράτος και την εταιρεία, χωρίς να εμπλέκεται η Κύπρος σε αυτές. Δεδομένου ωστόσο ότι η κίνηση από την Κύπρο προς την Ελλάδα μέσω της Ryanair και κυρίως προς την ελληνική πρωτεύουσα είναι πολύ σημαντική τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία ενδέχεται να χρησιμοποιεί τη διακοπή του δρομολογίου Πάφου-Αθήνας ως δέλεαρ για να επιτύχει την ικανοποίηση των αιτημάτων της.

Το εν εξελίξει διαπραγματευτικό πλαίσιο μεταξύ Ελλάδος και Ryanair, το οποίο επηρεάζει άμεσα την Πάφο ως μόνιμο σταθμό του ιρλανδικού αερομεταφορέα, επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στον «Φ» ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης.

«Δεν υπάρχει στο στάδιο αυτό ωστόσο, ειλημμένη απόφαση για διακοπή του δρομολογίου», τόνισε. «Φαίνεται ότι όντως έχουν κλείσει τις κρατήσεις για μετά τον Μάρτιο, δεν έχουμε ωστόσο επίσημη ενημέρωση για τερματισμό ή διακοπή του δρομολογίου από Πάφο σε Αθήνα».

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου