Καθημερινές πτήσεις προς Γερμανία από τέλη Μαρτίου

Καθημερινές πτήσεις προς Γερμανία από τέλη Μαρτίου

Ιδιαίτερα αυξημένη θα είναι κατά το τρέχον έτος η αεροπορική σύνδεση Πάφου και Γερμανίας. Αρχής γενομένης από τον Μάρτιο, δύο από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες γερμανικών συμφερόντων, θα συνδέουν το αεροδρόμιο Πάφου με γερμανικά αεροδρόμια, δημιουργώντας ένα πολύ ευνοικό υπόβαθρο για την ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος προς την Πάφο και την Κύπρο γενικότερα.

Ειδικότερα, επτά πτήσεις την εβδομάδα, από πέντε διαφορετικά αεροδρόμια της Γερμανίας, θα πραγματοποιεί η γερμανική εταιρεία Germania. Το συγκεκριμένο πτητικό πρόγραμμα θα εφαρμοσθεί από τον Μάρτιο και αποτελεί μια σημαντική ένεση για την οικονομία και την τουριστική βιομηχανία της επαρχίας, από μια αγορά που παρουσιάζει αυξητικό ενδιαφέρον για την Πάφο.


Η αύξηση των πτήσεων της γερμανικής εταιρείας, οφείλεται και στη λειτουργία της Πάφου ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το νέο έτος, γεγονός που έχει προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον μεταξύ των γερμανών πολιτών.

Η Germania είναι ένας ένα εκ των σημαντικοτέρων αερομεταφορέων της Γερμανίας με στόλο 23 αεροσκαφών που εκτελεί πτήσεις σε 150 προορισμούς.

Αντίστοιχες πτήσεις ανακοίνωσε επίσης ότι θα πραγματοποιεί για το έτος αυτό και η αεροπορική εταιρεία Condor.

Χαιρετίζοντας την εξέλιξη αυτή, τουριστικοί παράγοντες της επαρχίας κάνουν λόγο για μια εξέλιξη ιδιαίτερα σημαντική και αρκετά υποσχόμενη για την Πάφο, αφού ενισχύεται σημαντικά η προσβασιμότητα της Κύπρου από και προς την Γερμανία.

«Παράλληλα συνάδει πλήρως με τις προσπάθειες που καταβάλλονται για επέκταση της τουριστικής περιόδου, διείσδυση σε σημαντικές αγορές και ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού», αναφέρουν.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου