«Καλημέρα τζιαι τα φώτα τζιαι την πουλουστρίνα πρώτα»

«Καλημέρα τζιαι τα φώτα τζιαι την πουλουστρίνα πρώτα»

Οι επίσημοι εορτασμοί για τη φετινή γιορτή των Θεοφανείων, πραγματοποιούνται σήμερα στην Πάφο, με επίκεντρο το λιμανάκι της πόλης.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος θα παραστεί της αρχιερατικής θείας λειτουργίας, συμπαραστατούμενος από τον Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο, στο ναό των Αγίων Αναργύρων στην Κάτω Πάφο.


Της δοξολογίας θα ακολουθήσει πομπή προς το λιμανάκι Κάτω Πάφου, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής της Εθνικής Φρουράς, όπου θα τελεστεί ο αγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στα νερά του λιμενίσκου.

Στους επίσημους εορτασμούς των Θεοφανίων στην Πάφο αναμένεται να παραστούν οι πολιτειακές, εκκλησιαστικές και στρατιωτικές αρχές της Πάφου καθώς και πλήθος κόσμου, ενώ δεν έχει διευκρινισθεί ακόμη το επίπεδο εκπροσώπησης της Πολιτείας, δεδομένου ότι λόγω των ραγδαίων εξελίξεων στο Κυπριακό και ενόψει Γενεύης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πιθανότατα δεν θα παραστεί στους εορτασμούς της Πάφου.

Ο Δήμος Πάφου καλεί τους δημότες του και τους επισκέπτες, που θα βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην Πάφο, να αγκαλιάσουν τις εκδηλώσεις αυτές, συμβάλλοντας έτσι στην επιτυχία τους.
Τελετές κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού θα τελεστούν επίσης σήμερα στα λιμανάκια Λατσιού, Αγίου Γεωργίου Πέγειας και Κάτω Πύργου Τηλλυρίας.