Καλοκαιρινή απασχόληση και ψυχαγωγία από τα Πολυκέντρα Νεολαίας Λευκωσίας και Πάφου

Καλοκαιρινή απασχόληση και ψυχαγωγία από τα Πολυκέντρα Νεολαίας Λευκωσίας και Πάφου

Ο Οργανισμός Νεολαίας της Κύπρου θα λειτουργήσει και φέτος το πρόγραμμα « καλοκαιρινή απασχόληση και ψυχαγωγία» για παιδιά Δημοτικού στα Πολυκέντρα Νεολαίας Λευκωσίας και Πάφου.

Τα κέντρα θα λειτουργήσουν σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου δύο περιόδους , εκ των οποίων η πρώτη περίοδος 22 Ιουνίου – 10 Ιουλίου και η δεύτερη περίοδος 13 Ιουλίου με 31 Ιουλίου.


Ο Οργανισμός διευκρίνισε ωστόσο πως ένα παιδί μπορεί να λάβει μέρος είτε στην Α είτε στην Β περίοδο και όχι στις δύο. Το πρόγραμμα θα λειτουργεί καθημερινές , όχι Σάββατα και οι ώρες λειτουργίας θα είναι καθημερινά μεταξύ 07:05 – 15:00 . Το πρόγραμμα θα διεξάγεται από τις 08:00 μέχρι τη 13:30 και τις υπόλοιπες ώρες θα παρέχεται μόνο απασχόληση από μειωμένο προσωπικό και μόνο για παιδιά που οι γονείς τους αδυνατούν να προσαρμοστούν στο ωράριο του προγράμματος «καλοκαιρινή απασχόληση και ψυχαγωγία».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα δραστηριοτήτων τις τρεις από τις πέντε μέρες της εβδομάδας, θα διεξάγονται στους χώρους των Πολυκέντρων εργαστήρια μουσικής, τέχνης, χορού, θεάτρου . γυμναστικής και ηλεκτρονικών υπολογιστών, ενώ τις άλλες δύο ημέρες θα πραγματοποιηθούν εξωτερικές επισκέψεις και εκδρομές.

Δικαίωμα συμμετοχής προστίθεται στην ανακοίνωση ,έχουν μόνο παιδιά τα οποία κατά τη σχολική χρονιά 2014- 2015 φοιτούν στο Δημοτικό σχολείο, ενώ προτεραιότητα θα δοθεί σε παιδιά που δεν έλαβαν μέρος στο περσινό καλοκαιρινό σχολείο.

Προτεραιότητα θα δοθεί επίσης σε παιδιά που εμπίπτουν στην κατηγορία « ειδικά κριτήρια» . Συγκεκριμένα το 30% των θέσεων θα δοθεί σε παιδιά που εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή .

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 70 ευρώ για ένα παιδί, 110 ευρώ για δύο αδέρφια, 140 ευρώ για τρία αδέρφια και 170 ευρώ για τέσσερα αδέρφια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι αιτήσεις συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθούν το αργότερο μέχρι την Κυριακή 31 Μαίου , ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού.

Σε περίπτωση υποβολής περισσοτέρων αιτήσεων από τις διαθέσιμες, η επιλογή θα γίνει κατόπιν κλήρωσης η οποία θα είναι ανοικτή για το κοινό και στην οποία όσοι επιθυμούν μπορούν να παρευρεθούν.

Διευκρινίζεται επίσης πως οι κληρώσεις θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 3 Ιουνίου στις 15:00 στους χώρους των Πολυκέντρων Λευκωσίας και Πάφου αντίστοιχα.

Σε σχέση με τα ειδικά κριτήρια συμμετοχής στο πρόγραμμα « καλοκαιρινή απασχόληση και ψυχαγωγία» του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου 2015 στόχος του Οργανισμού – όπως αναφέρεται – είναι η ενθάρρυνση της συμμετοχής των παιδιών με λιγότερες ευκαιρίες και η παροχή ευκαιριών προς αυτούς, με απώτερο σκοπό την κοινωνικοποίηση , την καλλιέργεια καταδεκτικότητας αλλά και της πολυπολιτισμικής νοοτροπίας και κουλτούρας και κατ’ επέκταση την κοινωνική συμμετοχή.

Στην κατηγορία αυτή εντάσσονται τα παιδιά που είναι φιλοξενούμενα σε παιδικές στέγες, παιδιά που έχουν και τους δύο ή ένα εκ των δύο γονέων ανάπηρο, παιδιά οικογενειών των οποίων και οι δύο γονείς είναι άνεργοι και παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών.