Καμία απαγορευμένη και επικίνδυνη ουσία δεν έχει περάσει στην διατροφική αλυσίδα, λέει ο Υπουργός Υγείας

Ο Υπουργός Υγείας Πέτρος Πετρίδης διαβεβαίωσε ότι δεν έχει περάσει στην διατροφική αλυσίδα οποιαδήποτε απαγορευμένη και επικίνδυνη ουσία.


Σχολιάζοντας από την Πάφο το θέμα της εισαγωγής μη εγκεκριμένων ζωοτροφών δήλωσε ότι οι κτηνιατρικές και οι υγειονομικές υπηρεσίες του κράτους έδρασαν άμεσα  και παρεμπόδισαν την διοχέτευση στην αγορά μολυσμένου κρέατος.

Εντοπίστηκε, υπενθύμισε, μόνο σε μια φάρμα σημειώνοντας ότι αναμένονται και άλλες αναλύσεις για να βεβαιωθεί και να διαπιστωθεί , ότι δεν υπάρχει οποιοδήποτε άλλο κρούσμα.

Ο κ.Πετρίδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι οι έλεγχοι είναι επαρκείς παρά την έλλειψη προσωπικού. Η ευσυνειδησία των υπαλλήλων, είπε, έχει αφήσει όλους έκπληκτους, σημειώνοντας ότι η πολιτεία αναγνωρίζει το ενδιαφέρον και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν. Οι οδηγίες που έχουν δοθεί ,συνέχισε, είναι να συνεχιστούν οι αυστηροί έλεγχοι.

Αναφορικά με το θέμα της έλλειψης των μετρητών  σακχάρου ο Υπουργός Υγείας δήλωσε ότι επικοινώνησε με τον αντιπρόσωπο ο οποίος κέρδισε την προσφορά στον οποίο υπέδειξε ότι η τιμή χρέωσης είναι πολύ ψηλή.

Έδωσε όπως είπε, οδηγίες στον Παγκύπριο διαβητικό σύνδεσμο να προχωρήσει στην εισαγωγή ανάλογων μετρητών τονίζοντας ότι μπορούν να εξασφαλιστούν στο ένα τρίτο της τιμής του αντιπροσώπου που έχει κερδίσει την σχετική προσφορά.   

Ο κ Πετρίδης προέβη σε δηλώσεις μετά την τέλεση του αγιασμού των υδάτων στην Κάτω Πάφο.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/