Καμπάνια του ISOP για αναδάσωση και προστασία της Φύσης «Revive Paphos»

Καμπάνια του ISOP για αναδάσωση και προστασία της Φύσης «Revive Paphos»

Υπό το σύνθημα “Revive Paphos” και σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών, το The International School of Paphos (ISOP) ξεκίνησε ένα φιλόδοξο περιβαλλοντικό εγχείρημα στην Αργάκα.

Μέσω του “Revive Paphos”, το σχολείο στοχεύει να συνδράμει στην αναδάσωση της περιοχής Αργάκας, η οποία υπέφερε από καταστροφικές πυρκαγιές το καλοκαίρι, αλλά επίσης και στην ευαισθητοποίηση σχετικά με την πρόληψη πυρκαγιών. Το εγχείρημα θα αναδείξει επίσης την μοναδικότητα και την ομορφιά των δασών και της χλωρίδας της Κύπρου γενικότερα. Πρόκειται για καμπάνια που θα διαρκέσει ένα χρόνο και είναι συνδεδεμένη με σειρά δραστηριοτήτων του σχολείου στα πλαίσια του Πάφος 2017.


Στο τέλος, το ISOP ελπίζει να έχει φυτέψει περισσότερα από 400 δέντρα, με τη στήριξη του Τμήματος Δασών και των χορηγών που μοιράζονται την αγάπη του σχολείου για την Πάφο και το περιβάλλον.

Ο σεβασμός για το περιβάλλον είναι μια από τις βασικές αξίες που το ISOP θέλει να ενσταλάξει στους μαθητές του, τόσο μέσα από την διδακτική ύλη όσο και μέσα από διάφορα έργα. Το σχολείο έχει ήδη αναγνωριστεί ως “ECO-School” τόσο στο Πρωτοβάθμιο όσο και στο Δευτεροβάθμιο τμήμα και είναι πρωτοπόρος του προγράμματος SEMEP (South Eastern Mediterranean Sea Project), συνδράμοντας στην καθιέρωση του στην Κύπρο ενώ έχει εκπροσωπήσει τη χώρα και στο εξωτερικό.