Καταγγελία «Ελεύθερης Σκέψης» για θέμα ανέγερσης καθεδρικού ναού στον Δημόσιο Κήπο Πάφου

Καταγγελία «Ελεύθερης Σκέψης» για θέμα ανέγερσης καθεδρικού ναού στον Δημόσιο Κήπο Πάφου

Κατάπληξη προκαλεί στο Σωματείο «Ελεύθερη Σκέψη» η πληροφορία ότι στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου (21/3/2019) εγγράφηκε για συζήτηση το θέμα της ανέγερσης καθεδρικού ναού στον Δημόσιο Κήπο της Πάφου.

Σε γραπτή της ανακοίνωση , η «Ελεύθερη Σκέψη» , αναφέρει πως μετά από τέσσερα χρόνια επανέρχεται προς συζήτηση μια πρόταση η οποία είχε απορριφθεί τόσο από το Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και από κρατικούς και επιστημονικούς φορείς, προσθέτοντας πως είναι γνωστοί οι υποκινητές αυτών των πρωτοβουλιών, οι οποίοι διαρκώς επαναφέρουν το θέμα.


Η «Ελεύθερη Σκέψη» , επιθυμεί να δηλώσει ξεκάθαρα για μια ακόμη φορά ότι η πρόταση για ανέγερση ναού στον Δημόσιο Κήπο έρχεται σε αντίθεση με το κοινό αίσθημα του συνόλου του Παφιακού λαού, όπως εκφράστηκε μέσα από ανακοίνωση των πολιτιστικών σωματείων της πόλης και άλλων φορέων που αντιτίθενται στην ανέγερση καθεδρικού ναού στο Δημόσιο Κήπο της πόλης μας. Στο συγκεκριμένο χώρο δεν υπάρχουν, σημειώνει, περιθώρια για οικοδόμηση, ο συντελεστής δόμησης είναι μηδενικός, ενώ καταστρέφεται ο δημόσιος χαρακτήρας του Κήπου αλλοιώνοντας τη φυσιογνωμία του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Επιπρόσθετα σημειώνει, καταστρέφει το μοναδικό πνεύμονα πρασίνου που υπάρχει στο κέντρο της πόλης και αλλοιώνει την όλη ανάπλαση της περιοχής, η οποία ολοκληρώθηκε πρόσφατα, ενώ ασκεί ψυχολογικό, ιδεολογικό ή συναισθηματικό εκβιασμό, για να επιβάλλει την άποψη του ενός αλλά και έρχεται σε αντίθεση με τους νόμους του κράτους και τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου.

Ως «Ελεύθερη Σκέψη» δηλώνουμε εμφατικά, προστίθεται στην ανακοίνωση, ότι δεν είμαστε αντίθετοι με την ανέγερση καθεδρικού ναού σε άλλο χώρο της πόλης. Ο Κήπος πρέπει να παραμείνει πνεύμονας πρασίνου, να βελτιωθεί και να αποτελέσει κέντρο αναφοράς στην πόλη μας. Θεωρεί ακόμη , ότι ο Δήμος Πάφου δεν πρέπει να αγνοήσει το δημόσιο αίσθημα, τη νομοθεσία, τα περιβαλλοντικά κριτήρια και να φανεί συνεπής με προηγούμενες αποφάσεις του. Τονίζουμε ότι δεν θα μείνουμε αδρανείς στις όποιες μεθοδεύσεις και ότι όσοι τις απεργάζονται θα μας βρουν απέναντί τους,καταλήγει η ανακοίνωση.