Καταδίκη και πρόστιμο €30.000 σε Φαίδωνα για δυσφημιστικά σχόλια

Καταδίκη και πρόστιμο €30.000 σε Φαίδωνα για δυσφημιστικά σχόλια

Αποζημιώσεις ύψους 30.000 ευρώ στον Πρόεδρο της Παγκύπριας Οργάνωσης Σιτηροπαραγωγών Π.Ο.Σ., καλείται να πληρώσει ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, μετά από απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας. Ο Κυριάκος Καϊλάς κινήθηκε νομικά εναντίον του κ. Φαίδωνος για αναφορές του περί “παρανομιών” στο θέμα των επιδοτήσεων για τουρκοκυπριακή γη που υπενοικιάζει για σκοπούς καλλιέργειας.

Η νομική εκπροσώπηση του κ. Καϊλά ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας είχε ανατεθεί στη συνήγορο κ. Μαρία Ραφαήλ, συνέταιρο στη δικηγορική εταιρεία, Ι.ΦΡΑΓΚΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΔΕΠΕ.


Πιο κάτω η σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Π.Ο.Σ.

Διά του παρόντος, το Γραφείο Τύπου της Παγκύπριας Οργάνωσης Σιτηροπαραγωγών Π.Ο.Σ. (Δημόσια) Λτδ ενημερώνει το κοινό και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αναφορικά με τα πιο κάτω:

Σήμερα, την 13/03/2018, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε δικαστική απόφαση εναντίον του Δημάρχου Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, με την οποία επιδικάζει εναντίον του αποζημιώσεις ύψους €30.000, προς όφελος του Κυριάκου Καϊλά, Προέδρου της Παγκύπριας Οργάνωσης Σιτηροπαραγωγών και του Παναγροτικού Συνδέσμου Κύπρου. Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, στην πολυσέλιδη δικαστική του απόφαση, κατέληξε ότι οι επίδικες δηλώσεις του κ. Φαίδωνος στην τηλεοπτική εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» στον τηλεοπτικό σταθμό Sigma TV στις 28/08/2017, στη ραδιοφωνική εκπομπή «Πρωινή Επιθεώρηση» στο ραδιοφωνικό σταθμό Πολίτης στις 28/08/2017 και στην τηλεοπτική εκπομπή «Από Μέρα σε Μέρα» του τηλεοπτικού σταθμού ΡΙΚ1 στις 29/08/2017 είναι δυσφημιστικές για το πρόσωπο του κ. Καϊλά.

Οι δυσφημιστικές δηλώσεις αφορούσαν ισχυρισμούς του κ. Φαίδωνος ότι ο κ.Καϊλάς «παρανομεί», ότι είναι ένας από αυτούς που ενώ λαμβάνουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ως επιδοτήσεις από το κράτος, εντούτοις δεν τις δηλώνουν στον Φόρο Εισοδήματος ή τις δηλώνουν μισές, δηλαδή φοροδιαφεύγουν, ότι κερδοσκοπούν σε βάρος του κράτους, καθώς και ότι είναι ένας από αυτούς που υπενοικιάζουν τουρκοκυπριακή γη ή χαλίτικη, αποστερώντας μάλιστα το κράτος από τα ενοίκια που θα δικαιούτο να λάβει» ( απόσπασμα από την δικαστική απόφαση).

Σημειώνουμε ότι ο Πρόεδρος της Οργάνωσής μας πρόεβηκε στην καταχώριση της αγωγής με μόνο σκοπό την αποκατάσταση της υπόληψης, της τιμής και της αξιοπρέπειάς του και μετά από δημόσιο κάλεσμα στον κύριο Φαίδωνα για απολογία για τα όσα δυσφημιστικά του καταλόγισε.

Η νομική εκπροσώπηση του κ. Καϊλά ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας είχε ανατεθεί στη συνήγορο κ. Μαρία Ραφαήλ, συνέταιρο στη δικηγορική εταιρεία, Ι.ΦΡΑΓΚΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΔΕΠΕ.

Ως κοινωνικός φορέας, και ενεργή Οργάνωση στα δρόμενα που αφορούν τον κλάδο και όχι μόνο απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους όσους κατέχουν δημόσια αξιώματα να διασταυρώνουν τις πηγές τους πριν προβαίνουν σε δημόσιες δηλώσεις εναντίων ανθρώπων με μεγάλη κοινωνική προσφορά όπως στην περίπτωση του κ. Καϊλά.

Απώτερος σκοπός του Προέδρου της Οργάνωσής μας παραμένει το καλώς νοούμενο συμφέρον του τόπου, της κοινωνίας και του αγρότη τον οποίο υπηρετεί τις τελευταίες τρεις δεκαετίες.

Πηγή: AlphaNews.live