Καταθέτει για το παραλιακό μέτωπο ο Σάββας Βέργας

Καταθέτει για το παραλιακό μέτωπο ο Σάββας Βέργας

Ο Βέργας, ο οποίος τελεί ήδη υπό φυλάκιση για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο μεγατόνων της πόλης, αυτό του ΣΑΠΑ, αναμένεται, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές του SigmaLive, να περάσει ξανά τις πόρτες του ΤΑΕ Πάφου, αυτή τη φορά για την υπό διερεύνηση υπόθεση της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Πάφου.

Να σημειωθεί εδώ ότι το ΤΑΕ Πάφου βρίσκεται στο στάδιο της διερεύνησης μιας ακόμα υπόθεσης στην πόλη, η οποία έχει επίσης οσμή σκανδάλου. Αφορμή, οι αναθέσεις εργασιών απευθείας χωρίς τις σχετικές εγκρίσεις της αρμόδιας επιτροπής, καθώς επίσης και οι εργασίες που έγιναν στην ανάπλαση του μετώπου, οι οποίες δεν πληρούσαν σχετικά κριτήρια.


Η ανάπλαση του μετώπου ξεκίνησε το 2007 επί θητείας του Σάββα Βέργα και χρειάστηκε περίπου ενάμιση χρόνο για να ολοκληρωθεί.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης τότε εξέφραζε κατά καιρούς παράπονα για την εκτέλεση των έργων, καθώς και για τη μη ενημέρωσή τους για έργα τα οποία γίνονταν στον παραλιακό. Καταγγελίες υπάρχουν επίσης και για υπερχρεώσεις σε έργα, οι οποίες μερικές φορές υπερέβαιναν στο τριπλάσιο τις πραγματικές τιμές.

Να αναφερθεί, εξάλλου, ότι σχετική παρέμβαση τότε είχε κάνει και η τότε Γενική Ελέγκτρια, Χρυστάλλα Γιωρκάτζιη, με την οποία ζητούσε σύσταση σχετικής επιτροπής, απαρτιζόμενης από ειδικούς, οι οποίοι θα επόπτευαν τις εργασίες.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το SigmaLive, τις πύλες του ΤΑΕ Πάφου έχουν περάσει αρκετοί, ανάμεσά τους και Δημοτικοί Σύμβουλοι της πόλης, και η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο της διερεύνησης, με τον δρόμο μέχρι την ολοκλήρωσή της να είναι ακόμη μακρύς.

Πηγή: Sigmalive