Καταθέτει ο 32χρονος για τον φόνο στην Πέγεια

Καταθέτει ο 32χρονος για τον φόνο στην Πέγεια

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζει το ΤΑΕ Πάφου τις έρευνες για τον φόνο εκ προμελέτης, με θύμα 39χρονο αλλοδαπό, χτες στον Άγιο Γεώργιο Πέγειας.

Να αναφερθεί ότι δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου ασχολήθηκαν εκτενώς με την υπόθεση.


Σύμφωνα με τον Υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου και Εκπρόσωπο Τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου, Μιχάλη Ιωάννου, σήμερα αναμένεται να ληφθεί κατάθεση από τον 32χρονο τραυματία του επεισοδίου, ο οποίος χτες δεν ήταν σε θέση να δώσει κατάθεση λόγω της κατάστασης της υγείας του.

Επιπρόσθετα, είπε ο κ. Ιωάννου, θα ληφθούν καταθέσεις για συμπλήρωση του φακέλου, ενώ θα γίνει εξέταση του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης της μπιραρίας, όπως επίσης και κλειστών κυκλωμάτων που τυχόν υπάρχουν κατά τη διαδρομή από την μπιραρία στο Λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου Πέγειας.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, γύρω στις 2.30 τα ξημερώματα της Κυριακής λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία ότι στη λεωφόρο Αγίου Γεωργίου, στην Πέγεια, άγνωστο αυτοκίνητο κτύπησε δύο πεζούς οι οποίοι περπατούσαν κατά μήκος της συγκεκριμένης λεωφόρου.

Μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν στη σκηνή, όπου εντόπισαν τον 39χρονο νεκρό στο έδαφος και τραυματία το δεύτερο πρόσωπο, ηλικίας 32 ετών.

Ο οδηγός του οχήματος εγκατέλειψε τη σκηνή, ενώ λίγο αργότερα λήφθηκε πληροφορία ότι ένα αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα στο λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου στην Πέγεια. Από το εν λόγω αυτοκίνητο θεάθηκαν να εξέρχονται δύο πρόσωπα, ένας άνδρας και μια γυναίκα.

Τα δύο πρόσωπα, ηλικίας 35 ετών (άνδρας) και 23 ετών (γυναίκα) εντοπίστηκαν από μέλη της Αστυνομίας να περπατούν στον κύριο δρόμο Αγίου Γεωργίου – Πέγειας και μεταφέρθηκαν στα Γραφεία του ΤΑΕ Πάφου.

Εναντίον τους εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα και συνελήφθησαν για διευκόλυνση των ανακρίσεων, ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, το οποίο εξέδωσε διατάγματα οκταήμερης κράτησής τους.

Ανακρινόμενα τα δύο πρόσωπα παραδέχτηκαν την εμπλοκή τους στο επεισόδιο, προβάλλοντας, ωστόσο, διάφορους ισχυρισμούς.

Το αυτοκίνητο του 35χρονου εντοπίστηκε στο λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου και ανασύρθηκε από μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ο 32χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου κρατήθηκε για νοσηλεία. Η κατάσταση της υγείας του είναι εκτός κινδύνου.

Το ΤΑΕ Πάφου συνεχίζει τις εξετάσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ