Κατακεραυνώνει Φαίδωνα το ΑΚΕΛ

Κατακεραυνώνει Φαίδωνα το ΑΚΕΛ

Η τοποθέτηση του ΑΚΕΛ για τις εξελίξεις γύρω από το πολύκροτο ζήτημα του
νομικού συμβούλου του Δήμου Πάφου.

Η Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Πάφου εκφράζει την έντονη ανησυχία της σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το πολύκροτο θέμα του νομικού συμβούλου του Δήμου Πάφου.


Ο Δήμαρχος το τελευταίο χρονικό διάστημα επιχείρησε με διάφορους και «περίτεχνους» τρόπους να επιβάλει την θέση του στο Δημοτικό Συμβούλιο ετσιθελικά και «δια πυρός και σιδήρου». Μετά και από τη χθεσινή συνεδρία της Ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου είναι πλέον αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι ο Δήμαρχος Πάφου έντεχνα και επικαλούμενος νομικίστικα επιχειρήματα που δεν σχετίζονται με την ουσία της υπόθεσης, επιχειρεί να παραπέμψει την επίλυση του συγκεκριμένου θέματος στις ελληνικές καλένδες.

Ερωτηματικά εγείρονται επίσης και σε σχέση με τη χρονική περίοδο που ο Δήμαρχος επέλεξε να εγείρει τα συγκεκριμένα θέματα, προχωρώντας μάλιστα και σε ατεκμηρίωτες κατά την άποψη μας καταγγελίες ή εικασίες εις βάρος συγκεκριμένων Δημοτικών Συμβούλων. Λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δήμαρχος Πάφου συμπεριφέρεται με αυτόν τον προσβλητικό τρόπο.

Εάν ο Δήμαρχος ήθελε να εγείρει το θέμα της ύπαρξης ιδιάζουσας σχέσης μελών του Δημοτικού Συμβουλίου με τον κ. Φιλίππου είχε κάθε δικαίωμα να το πράξει έγκαιρά και τεκμηριωμένα στις συνεδρίες που προηγήθηκαν και αφού ενημέρωνε όπως είθισται τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Αντί αυτού κινήθηκε στη βάση σκοπιμότητας, τακτικής και επιχειρώντας να θέσει την ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου εξ απήνης, εξυπηρετώντας απλά και μόνο τις επικοινωνιακές του τακτικές.

Είναι για αυτό, τον λόγο που η Δημοτική μας Ομάδα ξεκάθαρα τάχθηκε υπέρ της άμεσης λήψης απόφασης για το θέμα, το οποίο εκκρεμεί ουσιαστικά εδώ και 20 μήνες, εις βάρος της εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου.

Οι ενέργειες του Δημάρχου κατά την χθεσινή συνεδρία οδηγούν σε μια «θεσμική κρίση διαρκείας» το Δημοτικό Συμβούλιο. Διευκρινίζουμε ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση επίλυσης του συγκεκριμένου ζητήματος το συντομότερο δυνατό, με μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των δημοτών της πόλης μας και μακριά από την εξυπηρέτηση προσωπικών πολιτικών φιλοδοξιών.

Ε.Ε ΑΚΕΛ Πάφου