Καταξιωμένοι συντελεστές στο  Pafos Aphrodite Festival 2013

Καταξιωμένοι συντελεστές στο Pafos Aphrodite Festival 2013

Οι μελωδίες της όπερας «Το ελιξίριο του έρωτα» θα πλημμυρίσουν και φέτος το γραφικό λιμανάκι της Πάφου.


Το πιο σημαντικό πολιτιστικό γεγονός της Κύπρου θα διεξαχθεί στις 6, 7 και 8 Σεπτεμβρίου με μια άκρως εντυπωσιακή παράσταση από τον λυρικό οργανισμό Οpera Futura από τη Βερόνα με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου.

Με πυρετώδεις ρυθμούς προχωρούν οι προετοιμασίες,συνεχίζει η ανακοίνωση, ενώ η κάθοδος της πολυάριθμης ομάδας των συντελεστών στην Κύπρο έχει αρχίσει. Οι εξαίρετες ερμηνείες ταλαντούχων καλλιτεχνών διεθνούς εμβέλειας, θα αφήσουν τη σφραγίδα τους στις τρεις εκπληκτικές παραστάσεις, ενώ οι τενόροι Paolo Fanale και Alessandro Luciano θα ενσαρκώσουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Νεμορίνο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Pafos Aphrodite Festival 2013, ο Paolo Fanale έκανε το ντεμπούτο του το 2007 στο ρόλο του Don Ottavio στο έργο Don Giovanni στη Πάδοβα με μεγάλη επιτυχία και πολύ καλές κριτικές. Οι εμφανίσεις του, προστίθεται στην ανακοίνωση, περιλαμβάνουν το ρόλο του Orfeo στο έργο του Gluck’s Orphée et Eurydice στη Μπολόνια, Ferrando στο έργο Così Fan Tutte στο Théâtre des Champs-Élysées στο Παρίσι και στη Βαλένσια, τον ομώνυμο ρόλο στο έργο Don Giovanni στο Δουβλίνο, το ρόλο του Fenton στο έργο Falstaff στην Opera du Rhin στο Στρασβούργο και Così Fan Tutte στην Εθνική Όπερα της Φινλανδίας στο Ελσίνκι. Στο ρεπερτόριο του επίσης συμπεριλαμβάνονται ο ρόλος του Alfredo (La Traviata), του Romeo (Romeo et Juliette) και Nadir (Les Pecheurs des Perles).

Εξάλλου ο Alessandro Luciano, όπως αναφέρεται, συμμετείχε σε πολλές παραγωγές σε μεγάλα θέατρα στην Ιταλία και με φημισμένους μαέστρους. Στο ρεπερτόριο του συμπεριλαμβάνονται οι ρόλοι Don Basilio (Οι Γάμοι του Φίγκαρο), Tamino (Μαγικό Αυλό), Νεμορίνο (Το ελιξίριο του έρωτα), Beppe (Pagliacci) στο Ελληνικό Θέατρο Politeama στη πόλη Λέτσε, Don Ramiro στο έργο Cenerentola στη πόλη Κοζέντσα και τον ίδιο ρόλο υποδύθηκε στο Βασιλικό Θέατρο του Τορίνο. Το 2009 ήταν ένας από τους 40 υποψηφίους που επελέγησαν για να συμμετάσχουν στο Διαγωνισμό Λυρικού Τραγουδιού Placido Domingo στη πόλη Πετς στην Ουγγαρία.

Οι σοπράνο Stefania Bonfadelli και Paola Santucci θα εμφανιστούν ως η όμορφη, πλούσια και φιλάρεσκη Αντίνα.

Η Stefania Bonfadelli , συνεχίζει η ανακοίνωση, άρχισε τη διεθνή της καριέρα στη Wiener Staatsoper το 1997 με το έργο I Puritani και μετά στον ίδιο οίκο όπερας τραγούδησε στα έργα La Traviata, Il Barbiere di Siviglia, Rigoletto, La Sonnambula, Romeo et Juliette, Cosi fa Tutte, Guillaume Tell, Les Contes D’Hoffmann. Εμφανίστηκε στη Royal Covent Garden στο έργο La Traviata, στη Deutsche oper Berlin στη La Traviata και Lucia di Lammermoor, στην Staatsoper του Μονάχου τραγούδησε στο έργο La Traviata, στη Frankfurt Opera House, στο Αμβούργο, στη La Maestranza in Sevilla, στο Θέατρο Bolshoi στη Μόσχα και επίσης στην Ουάσιγκτον στο Kennedy Center. Στην Ιταλία συνεργάστηκε με τα πιο φημισμένα θέατρα και οίκους όπερας όπως στο Carlo Felice στη Γένοβα, στο Θέατρο Teatro Verdi στη Τεργέστη, στο Comunale στη Μπολόνια, στο Θέατρο San Carlo στη Νάπολη, στο Teatro alla Scala στο Μιλάνο. Το 2005 κέρδισε το βραβείο “Lina Pagliughi” ως η καλύτερη κολορατούρα σοπράνο.

Η Paola Santucci επίσης, όπως αναφέρεται, τραγούδησε σε πολλά θέατρα στην Ιταλία όπως το Teatro Carlo Felice di Genova, το Teatro Pavarotti di Modena, το Teatro Verdi di Salerno καθώς επίσης και σε θέατρα και αίθουσες μουσικής όπως στο Τόκυο, στη Ναγκόγια, στη Κροατία και Ισπανία. Στο ρεπερτόριο της περιλαμβάνονται οι ρόλοι της Gilda (Rigoletto), Adina (L’Elisir d’Amore), Serpina (La Serva padrona), Valencienne (The Merry Widow), Bastienne (Bastien und Bastienne του Mozart), Lauretta (Gianni Schicchi), Musetta (La Bohème), Fiordiligi (Così fan tutte), Serafina (Il Campanello), Maria Rosaria (Napoli Milionaria by Nino Rota).

Οι μπάσοι Alessio Potestio και Marco Bussi θα ενσαρκώσουν το ρόλο του τσαρλατάνου γιατρού Ντουλκαμάρα που θα εξαπατήσει το Νεμορίνο.

Ο Marco Bussi συμμετείχε σε πολλά λυρικά και εκκλησιαστικά έργα ως σολίστ και χορωδός. Το 2008 παρουσιάστηκε, συνεχίζει η ανακοίνωση, στο έργο του Puccini, Gianni Schicchi και στη σειρά κονσέρτων Giovani in Musica 2008 με Ρώσους συνθέτες. Κέρδισε τη δεύτερη θέση στο διεθνή διαγωνισμό Nausica Opera International στη πόλη Πάρμα. Ακολούθησαν πολλές συμμετοχές του σε έργα και ρεσιτάλ τόσο στην Ιταλία όσο και στην Ευρώπη όπως Vespro della Beata Vergine του Monteverdi, Il ritorno di Ulisse in Patria και Cite de la Musique. To 2013 συμμετείχε στην όπερα του G. Verdi, Don Carlo στο Teatro del Maggio Musicale Fiorentino στη Φλωρεντία και στο έργο του G. Battistelli Divorzio all’ italiana στο Teatro Comunale στη Μπολόνια.

Στο ρεπερτόριο του Αlessio Potestio περιλαμβάνονται οι ρόλοι του Papageno στο Μαγικό Αυλό του Mozart, του Scarpia στο έργο του G. Puccini, Tosca. Στο Θέατρο Carlo Felice στη Γένοβα παρουσιάστηκε στο ρόλο του Silvano, στο έργο του G.Verdi Un Ballo in Maschera, στην Ακαδημία Ροσσίνι στη Πέζαρο στο ρόλο του Don Alvaro, στο έργο του Ροσσίνι Το Ταξίδι στη Ρέμς στο Θέατρο La Fenice της Βενετίας, στο ρόλο του Dulcamara στο έργο Το ελιξίριο του έρωτα του Donizetti στο θέατρο του Sao Pedro στο Σάο Πάολο στη Βραζιλία, στο ρόλο του Bartolo στο έργο του Ροσσίνι Ο κουρέας της Σεβίλλης και σε άλλα πολλά θέατρα σε κύριους λυρικούς ρόλους. Έλαβε το πρώτο βραβείο στους διαγωνισμούς Toti dal Mont, Tito Schipa και Spiros Argiris.

Όπως κάθε χρονιά και στις φετινές παραστάσεις θα συμμετέχουν και Κύπριοι καλλιτέχνες, συγκεκριμένα η σοπράνο Στέλλα Γεωργίου και ο βαρύτονος Άλεξ Μοσκοφιάν,καταλήγει η ανακοίνωση.

Η ταυτόχρονη οπτική μετάφραση στην ελληνική και αγγλική γλώσσα θα γίνεται μέσω υποτίτλων.ΚΥΠΕ/ΚΠ/