Καταπέλτης κατά του Σαρίκα η Νεολαία της ΕΔΕΚ

Καταπέλτης κατά του Σαρίκα η Νεολαία της ΕΔΕΚ

Επικριτική παρουσιάζεται η Νεολαία της ΕΔΕΚ με τους χειρισμούς που έχει κάνει ο βουλευτής του κόμματος, Φειδίας Σαρίκας.

«Θεωρούμε ηθικά και πολιτικά αναξιόπιστο να ακυρώνει τις δηλώσεις του δια μέσω των επιστολών του στην Εισαγγελία, για άρση της κοινοβουλευτικής του ασυλίας», αναφέρει η Νεολαία της ΕΔΕΚ και προσθέτει τα εξής: «Αποτελεί επιτακτική ανάγκη όπως ο κ. Σαρίκας αποσύρει οποιαδήποτε ένστασή του για άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του και διορθώσει το πολιτικό ολίσθημα στο οποίο έχει υποπέσει».


Χρέος οποιουδήποτε πολιτειακού προσώπου, αναφέρεται, αποτελεί η συμβολή του στη διευκόλυνση των ανακριτικών καταθέσεων για πάταξη της διαφθοράς. Στην αρχή της ανακοίνωσης η Οργάνωση σημειώνει πως «η βασική αρχή της Δημοκρατίας και της δικαιοσύνης, ορίζει ότι ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζεται από τις δικαστικές Αρχές εξαρχής ως αθώος. Στην πορεία το δικαστικό πόρισμα, η δικαστική απόφαση, ορίζει τα πεπραγμένα».

Ως Νεολαία ΕΔΕΚ, αναφέρει, «καλούμε τον κ. Σαρίκα να αναστείλει τα καθήκοντα του όσον αφορά τα πολιτειακά και πολιτικά του αξιώματα».

Συγκεκριμένα, τονίζει, «όσο εκκρεμεί η έρευνα εναντίον του, είναι αδιανόητο να είναι πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας της Επιτροπής Θεσμών και αξιών της Βουλής αλλά και να διατηρεί τη πολιτικο-ιδεολογική σχέση του με το Κίνημα».

Ως Νεολαία ΕΔΕΚ, συνεχίζει η απόφαση, «στρατευόμαστε με τον Κυπριακό λαό στον αγώνα του για τιμωρία των ενόχων αλλά και για πάταξη της διαφθοράς. Θα είμαστε αμείλικτοι με κάθε διεφθαρμένο απ’ όπου κι αν προέρχεται».

Πηγή: Φιλελεύθερος