Κατηγορούμενος και ο Δημοτικός Γραμματέας του Δήμου Πάφου

Κατηγορούμενος και ο Δημοτικός Γραμματέας του Δήμου Πάφου

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον Δήμο Πάφου το τελευταίο 24ωρο, μετά την καταχώρηση της νέας υπόθεσης που διερευνάται αναφορικά με τις πινακίδες στη δικαιοσύνη. Ο Δημοτικός Γραμματέας Πάφου, Θέμης Φιλιππίδης, ο οποίος σε μια εξέλιξη που χαρακτηρίσθηκε έκπληξη συμπεριλήφθηκε στο κατηγορητήριο, δια δικηγόρου απέστειλε χθες βράδυ επιστολή στον Δήμαρχο Πάφου με την οποία ζητά όπως τεθεί σε διαθεσιμότητα διαρκούσης της διαδικασίας εναντίον του. Παράλληλα, αποκαλύπτεται ότι φάκελοι για τρεις διαφορετικές υπό εξέταση υποθέσεις στον Δήμο Πάφου έχουν απολεσθεί από τους χώρους φύλαξης τους στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου.

Ο Δημοτικός Γραμματέας Πάφου με την επιστολή του ζητά να απαλλαγεί των καθηκόντων του και να τεθεί σε διαθεσιμότητα μετά τη συμπερίληψη του στο κατηγορητήριο για τις πινακίδες με άλλα οκτώ άτομα. Όπως συνάγεται από το κατηγορητήριο που καταχωρήθηκε χθες στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, τον Θέμη Φιλιππίδη βαραίνει μόνο μια κατηγορία, αυτή της κατάχρησης εμπιστοσύνης.


Ο ίδιος, θεωρώντας ότι και αυτή η κατηγορία εναντίον του θα καταρρεύσει, ζητά την απαλλαγή των καθηκόντων του ώστε να μην δημιουργούνται «σκιές» κατά την δικαστική διαδικασία.

Στο μεταξύ, έχει επιβεβαιωθεί από την έρευνα που διεξήχθη το τελευταίο τριήμερο στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου ότι αριθμός φακέλων έχει αφαιρεθεί από τον χώρο που έπρεπε να βρίσκονται στο Αρχείο του Δήμου. Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για το πρωτότυπο συμβόλαιο της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου Πάφου, για φακέλους σχετικά με το σκάνδαλο των πινακίδων, αλλά και για την υπό διερεύνηση σοβαρή υπόθεση του διαχωρισμού τεμαχίων στη Χονδρική Περιοχή του Δήμου, γνωστή ως «υπόθεση των οικοπέδων Σπάιπυ».

Η αφαίρεση των φακέλων θεωρείται δεδομένο ότι έγινε πριν πέντε τουλάχιστον μήνες, εκτιμούν δημοτικοί παράγοντες, δεδομένου ότι έκτοτε έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί στο Δημοτικό Μέγαρο σύστημα κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης στο Αρχείο του Δήμου και στους υπόλοιπους χώρους, καθώς και σύστημα κωδικών πρόσβασης σε ευαίσθητους χώρους και σύστημα χρέωσης φακέλων σε όποιων χειρίζεται κάποιους εξ αυτών.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου