Κατονόμασε Σαρίκα ο Μαλληκίδης!!! (+VIDEO)

Κατονόμασε Σαρίκα ο Μαλληκίδης!!! (+VIDEO)

«Κατά την Α φάση του αποχετευτικού μίζες πήρε ο τότε Δήμαρχος και νυν Βουλευτής Φειδίας Σαρίκας και οι τότε Δημοτικοί Σύμβουλοι Βάσος Βασιλείου, Ευστάθιος Ευσταθίου, Γιώργος Μιχαηλίδης, καθώς και Δημοτικός Σύμβουλος που απεβίωσε», ανέφερε ο κ. Μαλληκίδης.


«Όλοι τους χρηματίστηκαν από εργοληπτικές εταιρείες», τις οποίες κατονόμασε.

«Σαρίκας και Μαλληκίδης πραγματοποίησαν ταξίδια στη Αθήνα κατά τα οποία χρηματίστηκαν από καθηγητή του Πολυτεχνείου που εκπροσωπούσε Γερμανική εταιρεία που ανέλαβε τον πρώτο Βιολογικό Σταθμό», είπε.

Για την δεύτερη φάση του Αποχετευτικού ο Μαλληκίδης είπε πως «με την αποχώρηση του Σαρίκα και την ανάληψη της Δημαρχίας από τον Βέργα ο τελευταίος οργάνωσε ομάδα που χρηματιζόταν…».

«Αρχηγοί της μίζας στην Β Βάση ΒΕΡΓΑΣ – ΜΑΛΛΗΚΙΔΗΣ»
«Η ομάδα που χρηματιζόταν οργανώθηκε από τον Βέργα και σε αυτή συμμετείχαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Μιχαηλίδης, Ευστάθιος Ευσταθίου και Βάσος Βασιλείου.

Όλοι έπαιρναν μίζες από όλους τους εργολάβους ως επί το πλείστον 50 με 100 χιλιάδες Ευρώ την κάθε φορά. Οι συναντήσεις γίνονταν στο Δημαρχείο αλλά και σε άλλους χώρους…».

Στην κατάθεση του, ο Διευθυντής του ΣΑΠΑ παραδέχθηκε ότι τις περισσότερες φορές λάμβανε ο ίδιος τις μίζες τις οποίες ακολούθως διαμοίραζε στους συνεργάτες του.

Μετά την εξέλιξη αυτή, που επήλθε μετά από συντονισμένες ενέργειες ανακριτών, η υπόθεση προσλαμβάνει νέα τροπή και θεωρείται σίγουρο ότι ανοίγει νέος κύκλος ανακρίσεων και συλλήψεων.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στη Λεμεσό στην οποία συμμετείχαν ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, ο Βοηθός Αρχηγός, ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής τμήματος Γ και οι ανακριτές της υπόθεσης αποφασίστηκε να εκδοθούν 9 εντάλματα σύλληψης.

Εντάλματα σύλληψης
Τα Εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν αργά το απόγευμα το Δικαστήριο μετά από αίτημα της Αστυνομίας. Αυτά προέκυψαν από την κατάθεση Μαλληκίδη και αφορούν:

Τους Βέργας, Μαλληκίδη, Μιχαηλίδη και Ευσταθίου που ήδη τελούν υπό κράτηση.

Το πέμπτο αφορά τον τέως Δημοτικό Σύμβολο Βάσο Βασιλείου.

Και τα υπόλοιπα 3 αφορούν τους:
Ιακώβου Ιάκωβο της εταιρείας Αδελφοί Ιακώβου.
Τόνη Τουμαζή της εταιρείας Άτλας Παντού.
Τον Χρήστο Δρακόπουλο της εταιρείας Envitec.

Οι κύριοι Ιακώβου και Τουμαζής ήδη βρίσκονται ενώπιον των ανακριτών οι οποίοι αναμένεται να τους κάνουν δεκάδες ερωτήσεις.

Από την στάση που θα κρατήσουν, αναφέρουν οι πηγές μας, θα εξαρτηθεί κατά πόσο αύριο θα οδηγηθούν ενώπιον Δικαστηρίου για να ζητηθεί η περαιτέρω κράτηση τους ή θα αφεθούν ελεύθεροι.

Όσον αφορά τον Δρακόπουλο, σύντομα ανακριτές θα ταξιδεύσουν εκ νέου στην Αθήνα.
Ο Βάσος Βασιλείου δεν έχει ακόμη συλληφθεί, κάτι που αναμένεται να γίνει στη συνέχεια.

Όσον αφορά τον Ελλαδίτη καθηγητή του πολυτεχνείου Γιώργο Μπάφα, που εκπροσωπούσε την γερμανική Εταιρεία και ανέλαβε τον 1ο Βιολογικό Σταθμό και ο οποίος κατονομάστηκε ως το πρόσωπο που έδωσε μίζες στο Φειδία Σαρίκα.

Το ένταλμα θα ζητηθεί τις επόμενες ώρες και αφού πρώτα εξασφαλιστούν τα πλήρη στοιχεία του.

Πλέον, επανέρχεται και το θέμα με το Βουλευτή που εμπλέκει ο Μαλληκίδης. Στην εξέλιξη αυτή θα κληθεί να βοηθήσει το Ανώτατο Δικαστήριο.