Κλάπηκαν χρηματοδέκτες πρατηρίων χθες βράδυ

Κλάπηκαν χρηματοδέκτες πρατηρίων χθες βράδυ

Επιχειρήσεις αφαίρεσης και κλοπής κερματοδεκτών από σταθμούς βενζίνης σε δύο περιοχές της Πάφου, καταγράφηκαν τα ξημερώματα και η Αστυνομία διεξάγει εντατικές έρευνες για τη διαλεύκανση των υποθέσεων. Οι δράστες, που διαπιστώθηκε τελικά ότι ήταν οι ίδιοι και στις δύο περιπτώσεις, χτύπησαν αρχικά σε βενζινάδικο της περιοχής Πέγειας και στη συνέχεια στο Νότιο Παρακαμπτήριο στην Πάφο.

Όπως δήλωσε στον «Φ» ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου, υπαστυνόμος Μιχάλης Ιωάννου, στις τρεις τα ξημερώματα διαπιστώθηκε ότι άγνωστοι επιχείρησαν να αφαιρέσουν τον χρηματοδέκτη σταθμού βενζίνης στην Πέγεια, χρησιμοποιώντας μηχάνημα κοπής σίδερων.  Η προσπάθεια τους δεν ήταν ωστόσο επιτυχής, τόνισε ο κ. Ιωάννου, με αποτέλεσμα οι δράστες να εγκαταλείψουν άπρακτοι τη σκηνή.


Μιάμιση ώρα αργότερα, δράστες χτύπησαν και σε δεύτερο σταθμό βενζίνης, στην δημαρχούμενη περιοχή Πάφου και συγκεκριμένα επί της λεωφόρου Ευρώπης. Όπως διαπιστώθηκε από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της επιχείρησης, οι δράστες εντόπισαν ημιφορτηγό που λειτουργεί ως  ψυγείο παγωτού, που ήταν σταθμευμένο στο πίσω μέρος του σταθμού βενζίνης, και το οδήγησαν με την όπισθεν προς τον χρηματοδέκτη, καταφέρνοντας να τον ξεριζώσουν και να τον φορτώσουν σε άλλο όχημα, απομακρυνόμενοι από τη σκηνή.

Από τα όσα ανέφερε ο υπεύθυνος της επιχείρησης, κατά τις έρευνες που διεξάγονταν χθες, η αξία του χρηματοδέκτη είναι 12 χιλιάδες ευρώ και όπως διαπιστώθηκε, μέσα υπήρχαν 670 ευρώ από την κίνηση πελατών τις ώρες που δεν λειτουργούσε το πρατήριο.

Οι έρευνες, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου, συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό, ενώ έχει πρωτίστως επιβεβαιωθεί ότι ενεχόμενοι στις δύο ενέργειες ήταν τα ίδια άτομα. Εξετάστηκε ειδικότερα, ανέφερε, το οπτικό υλικό που παρέλβαναν από κυκλώματα παρακολούθησης στις περιοχές των δύο χτυπημάτων των δραστών και προέκυψε ότι οι δράστες της επίθεσης στο πρατήριο καυσίμων της Πάφου φόρτωσαν τον χρηματοδέκτη σε όχημα το οποίο διαπιστώθηκε ότι είχαν κλέψει τα άτομα που επιχείρησαν ενωρίτερα να αφαιρέσουν τον χρηματοδέκτη από το βενζινάδικο της Πέγειας, από το εν λόγω βενζινάδικο.

Συνεπώς, κατέληξε, οι δράστες των δύο ενεργειών είναι τα ίδια πρόσωπα.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό τους.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου