Κλειστοί δρόμοι στην Πάφο

Κλειστοί δρόμοι στην Πάφο

Συνεχίζεται και σήμερα το τσουχτερό κρύο στην Επαρχία Πάφου.

Σύμφωνα με την τελευταία αστυνομική ανακοίνωση κλειστοί παραμένουν για όλα τα οχήματα λόγω υπερχείλισης ποταμών οι δρόμοι Κελοκέδαρων – Νατάς (παλαιός δρόμος), Νατάς – Χολέτριων (παλαιός δρόμος) και ο δρόμος Επισκοπής – Νατάς.


Επίσης, η μία λωρίδα κυκλοφορίας προς το χωριό Κοίλη είναι κλειστή λόγω καθίζησης του δρόμου.

Η Αστυνομία καλεί όλους όσοι θα χρησιμοποιήσουν το οδικό δίκτυο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να τηρούν χαμηλές ταχύτητες ιδιαίτερα όπου υπάρχει παγετός, να κρατούν αποστάσεις από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν αναμμένα τα φώτα πορείας.

Επίσης, το κοινό προτρέπεται πριν από την όποια διακίνηση του σε ορεινές και άλλες περιοχές να συμβουλεύεται τις ανακοινώσεις της Αστυνομίας, για αποφυγή τυχόν δικής του ταλαιπωρίας.

Επίσης η Αστυνομία ανακοίνωσε πως στους δρόμους Τσάδας – Πόλης Χρυσοχούς, Παναγιάς – Στατού, Παναγιάς – Ασπρογιάς – Κανναβιούς και Πολεμίου – Πάφου υπάρχει παγετός και προτρέπονται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Παναγιάς Μιχαήλ Γεωργίου δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως η χιονόπτωση σταμάτησε στην ορεινή κοινότητα του ωστόσο επικρατεί παγετός.

Επεσήμανε επίσης πως τόσο το περιφερειακό δημοτικό σχολείο Παναγιάς στο οποίο φοιτούν 16 μαθητές παρέμεινε κλειστό αλλά και το Νηπιαγωγείο στο οποίο φοιτούν 3 παιδάκια.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργίου συνεργεία της κοινοτικής αρχής καθάρισαν τους δρόμους της κοινότητας προκειμένου να διευκολυνθεί η διακίνηση των πεζών αλλά και των οχημάτων .

Στο μεταξύ η Πυροσβεστική υπηρεσία από τις 06:00 το πρωί χθες, μέχρι τις 06:00 το πρωί σήμερα, δέχτηκε τρεις κλήσεις για ειδικές εξυπηρετήσεις που αφορούσαν η μία πτώση δένδρου, η δεύτερη άντληση νερών από πλημμυρισμένο υπόγειο κατοικίας και η τρίτη για πρόληψη πυρκαγιάς από αποκοπή δένδρου που άγγιζε σε υπέργεια ηλεκτροφόρα καλώδια .

Επίσης η Πυροσβεστική δέχτηκε επιπρόσθετα δύο κλήσεις μία για πυρκαγιά που προκλήθηκε σε ηλεκτρικό ψυγείο αναψυκτηρίων λόγω βλάβης σε αποθήκη πιτσαρίας και μια για πυρκαγιά σε θερμάστρα υγραερίου σε διαμέρισμα.