Κοινή συνάντηση των τριών Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Πάφου

Συνάντηση των τριών Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Προδημοτικής, Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης Πάφου


πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά χθες στην Πάφο. Κατά τη συνάντηση έγινε μία πρώτη συζήτηση των προβλημάτων που απασχολούν και τις τρεις Ομοσπονδίες ενώ επίσης πάρθηκε απόφαση να καταγραφούν τα προβλήματα που απασχολούν τους οργανωμένους γονείς και σύντομα να γίνει νέα συνάντηση, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Πάφου Βάσος Βασιλείου.

Ο κ Βασιλείου ανέφερε πως στο πλαίσιο της συνάντησης στην οποία παρευρέθηκαν και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων της Δημοτικής Εκπαίδευσης Πάφου Χριστόδουλος Δημητρίου αλλά και η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Προδημοτικής Εκπαίδευσης Πάφου Ευθυμία Λεμονιάτη συζητήθηκαν μεταξύ άλλων τα θέματα της αναβάθμισης του ρόλου των γονιών τη στιγμή που όπως αναφέρθηκε μέσα από τον στρατηγικό σχεδιασμό για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση προνοείται και η αναβάθμιση του ρόλου των γονιών, καθώς επίσης και με το θέμα του σχολικού εκφοβισμού και της παραβατικής συμπεριφοράς των μαθητών που παρατηρείται. Τη σύσκεψη απασχόλησε επίσης – όπως είπε- το θέμα των ναρκωτικών που απασχολεί όχι μόνο την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και ολόκληρη την κοινωνία αλλά επίσης μελετήθηκαν τρόποι για την ομαλότερη μετάβαση των μαθητών από την Δημοτική στην Μέση Εκπαίδευση .

Ο κ Βασιλείου ανέφερε ακόμη πως “αν και αναμέναμε ότι η μετάβαση από την Δημοτική στη Μέση Εκπαίδευση θα γινόταν ομαλότερη μέσα από τις θέσεις της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, δυστυχώς είναι κοινή διαπίστωση όλων μας ότι το χάσμα μεταξύ των δύο βαθμίδων έχει διευρυνθεί”.

O κ Βασιλείου είπε πως κοινό θέμα που απασχολεί και τις τρεις Ομοσπονδίες Γονέων της Επαρχίας Πάφου είναι οι σχολικές εφορείες, οι κτιριακές εγκαταστάσεις , τα κυλικεία, ο εκσυγχρονισμός του συστήματος διορισμού, αλλά και η αξιολόγηση των μαθητών, των εκπαιδευτικών, της σχολικής μονάδας και ολόκληρου του εκπαιδευτικού συστήματος. Επίσης αναφορά έγινε κατά την σύσκεψη και στη συμμετοχή και επαναξιολόγηση των αποτελεσμάτων των Ευρωπαϊκών και άλλων προγραμμάτων τόσο για τους μαθητές , τους εκπαιδευτικούς και γενικά τη σχολική μονάδα.