Κρύφτηκε πίσω από το γράμμα του Νόμου ο Δήμαρχος

Κρύφτηκε πίσω από το γράμμα του Νόμου ο Δήμαρχος

Ο Δήμος Πάφου ως Πολεοδομική Αρχή απέστειλε με βάση το άρθρο 46 του Νόμου περί πολεοδομίας ειδοποίηση επιβολής ούτως ώστε η εταιρεία Καλλιμάρμαρο να απομακρύνει τις παράνομες κατασκευές οι οποίες είχε υλοποιήσει επί τουρκοκυπριακού τεμαχίου το οποίο μάλιστα δεν είχε ούτε συμβόλαιο παραχώρησης προς την εταιρεία.

Επίσης το τεμάχιο αυτό αφού περιφράχτηκε μετατράπηκε σε υπαίθρια αποθήκη φύλαξης μαρμάρων από την εν λόγω εταιρεία.


Σύμφωνα με την Τοπική Αρχή η εταιρεία αυτή επέλεξε αντί να συμμορφωθεί με την ειδοποίηση να κάνει ιεραρχική προσφυγή αμφισβητώντας την ορθότητα και του περιεχομένου της ειδοποίησης επιβολής.

Ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος σημείωσε πως η ιεραρχική προσφυγή απερρίφθη ως εκ τούτου και με βάση τις πρόνοιες του εν λόγω άρθρου το οποίο – όπως είπε- πάρα πολλές φορές εφαρμόζεται , ο Δήμος Πάφου έχει την εξουσία και την υποχρέωση πλέον να υλοποιήσει το περιεχόμενο της ειδοποίησης επιβολής και αφού παρέλειψε και πάλι μετά την απόρριψη της ιεραρχικής προσφυγής  η εν λόγω εταιρεία να συμμορφωθεί.

Αντ’ αυτού συνέχισε η εν λόγω εταιρεία και πάλι εξακολούθησε να μην συμμορφώνεται και ως εκ τούτου ενεργοποιήθηκε το δικαίωμα του Δήμου ως Πολεοδομική αρχή να αφαιρέσει και να απομακρύνει όλα τα παράνομα ευρισκόμενα στο εν λόγω τεμάχιο .

Είπε μάλιστα πως η Νομοθεσία και ο Νόμος προβλέπει ότι η εταιρεία αυτή θα επιβαρυνθεί και όλο το διοικητικό κόστος της απομάκρυνσης και της φύλαξης των εν λόγω υλικών.  

Πρόσθεσε τέλος πως ο Δήμος Πάφου ενήργησε καθόλα νόμιμα και με πολλή ευαισθησία και προς το διοικούμενο και με πολλή ευαισθησία στο να υπερασπίσει το δημόσιο συμφέρον και τη νομιμότητα.

Ο Δήμαρχος Πάφου συμπλήρωσε πως ο Δήμος Πάφου ενεργεί μέσα σε αυστηρά και νόμιμα πλαίσια και καθόλη τη διάρκεια λάμβανε νομικές συμβουλές για να μην παραβεί το νόμο και για να μην κάνει το οποιοδήποτε λάθος.

Δώσαμε τέλος είπε πολλές οδηγίες προκειμένου να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην μεταφορά και στην φύλαξη των εν λόγω υλικών.