Λαμπρός φάρος πατριωτισμού και αυτοθυσίας η επέτειος της 25ης Μαρτίου, λέει ο Ν. Κουγιάλης

Λαμπρός φάρος πατριωτισμού και αυτοθυσίας η επέτειος της 25ης Μαρτίου, λέει ο Ν. Κουγιάλης

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου αποτελεί για μας παράδειγμα και λαμπρό φάρο πατριωτισμού, αυτοθυσίας και αγωνιστικότητας ανέφερε σε δηλώσεις του στην Πάφο ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης.

Ο κ. Κουγιάλης που δέχτηκε εκ μέρους της Κυβέρνησης το χαιρετισμό της παρέλασης στην Πάφο στην είσοδο του Λυκείου Α΄ Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ Πάφου ανέφερε πως σήμερα τιμούμε με σεμνότητα την 25η Μαρτίου την ημέρα που οι Έλληνες ξεσηκώθηκαν εναντίον της Οθωμανικής αυτοκρατορίας του τουρκικού ζυγού με στόχο την απελευθέρωση και την αξιοπρέπεια.


25martiou_parelasi_2

Σήμερα σημείωσε, η πατρίδα μας και ο ελληνισμός γενικά έχει ανάγκη από ενότητα και σύμπνοια και κάλεσε τον λαό και την πολιτική ηγεσία σε συστράτευση και στήριξη προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον δύσκολο αγώνα που διεξάγει για να εξευρεθεί μια δίκαιη λύση στο κυπριακό πρόβλημα.

Πέραν τούτου συνέχισε, θα ήταν καλό όλοι μαζί, Βουλή και Κυβέρνηση ενωμένοι και πάλι να δουλέψουμε συλλογικά και συστηματικά, ούτως ώστε – όπως είπε- να εξευρεθούν οι λύσεις και να βγάλουμε τον τόπο μας από τα αδιέξοδα αλλά και να τον βάλουμε επιτέλους σε τροχιά ανάπτυξης.

Οι εορτασμοί στην Πάφο κορυφώθηκαν με την παρέλαση παλαιών πολεμιστών, μαθητών και μαθητριών των εκπαιδευτηρίων της Πάφου, τμημάτων της Εθνικής Φρουράς, εκπροσώπων Σωματείων και Οργανώσεων, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου στην παρουσία πλήθος κόσμου.

25martiou_parelasi_1

Προηγουμένως στις 10:00 τελέστηκε η καθιερωμένη δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Θεοδώρου και επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων αγωνιστών στον αγώνα του 1821 προϊσταμένου του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου συμπαραστατούμενου από τον Ιερό κλήρο της πόλης.

Οι εορτασμοί για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου ξεκίνησαν νωρίς το πρωί στην Πάφο με γενική κωδωνοκρουσία από τους ιερούς ναούς της πόλης και εωθινό στους δρόμους από τη Φιλαρμονική του Δήμου και των εκπαιδευτηρίων της πόλης. Ακολούθησε η έπαρση της σημαίας στην στήλη της 28ης Οκτωβρίου .

Το βράδυ από τις 7.00 μέχρι τις 9.00 μ.μ., θα γίνει δεξίωση προς τιμή των αγωνιστών της Εθνεγερσίας και της ΕΟΚΑ 1955 – 1959, στη Λέσχη Αξιωματικών Πάφου.

Επίσης με την ευκαιρία της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Γεροσκήπου χωροστατούντος του Αιδεσιμότατου πάτερ Γεώργιου Στυλιανού. Στη δοξολογία παρέστησαν αντιπροσωπείες μαθητών από όλα τα εκπαιδευτήρια της Γεροσκήπου.

Στο Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς τελέστηκε στις 10:00 το πρωί η θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό του Απόστολου Ανδρέα στην Π. Χρυσοχούς χωροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Αρσινόης Νεκτάριου συμπαραστατούμενου από τον Ιερό κλήρο της Πόλης Χρυσοχούς και των Κοινοτήτων. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Έπαρχος Πάφου Γιαννάκης Μαλλουρίδης ο οποίος και δέχτηκε εκ μέρους της Κυβέρνησης τον χαιρετισμό της παρέλασης . Ακολούθως στις 10:30 πραγματοποιήθηκε η παρέλαση μαθητών και μαθητριών των εκπαιδευτηρίων της Πόλης Χρυσοχούς και των κοινοτήτων.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΑΑΡ)