Λειτουργεί την ερχόμενη εβδομάδα το Γαστρονομικό Κέντρο στην Πάφο

Θέμα χρόνου είναι η λειτουργία του Γαστρονομικού Κέντρου που βρίσκεται στην παραδοσιακή αγορά της Πάφου, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου και Βιοτεχνικής Ανάπτυξης του Δήμου Πάφου Νίκος Κόνικκος, αφού αναμένεται  την επόμενη εβδομάδα η υπογραφή συμβολαίων σύμφωνα και με απόφαση της ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το Γαστρονομικό Κέντρο θα δοθεί για μια δοκιμαστική περίοδο στους εστιάτορες της Πάφου και συγκεκριμένα στο Σύνδεσμο Κέντρων Αναψυχής Πάφου, ο οποίος καθημερινά θα το παραχωρεί σ’ έναν εστιάτορα μέλος του.


Ξεκαθάρισε επίσης πως δεν θα είναι Κέντρο πώλησης φαγητού ή ποτού αλλά Κέντρο προβολής της τοπικής Γαστρονομίας.

Προς το σκοπό αυτό, ανέφερε, ο Δήμος Πάφου χρησιμοποίησε πέντε καταστήματα  της Δημοτικής Αγοράς της πόλης  για τη δημιουργία του σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Η λειτουργία του – όπως είπε – εστιάζεται στην αύξηση της επισκεψιμότητας. Στόχος, συνέχισε, δεν είναι το κέρδος αφού από τα πέντε καταστήματα που έχουν δοθεί για τη δημιουργία του Γαστρονομικού Κέντρου ο Δήμος Πάφου χάνει ενοίκια. Εμείς, επανέλαβε, θέτουμε ως στόχο την  προσέλκυση κόσμου.

Ο κ. Κόνικκος ανέφερε ακόμη πως το Γαστρονομικό Κέντρο θα λειτουργεί επί καθημερινής βάσης σε συγκεκριμένες ώρες και μέσω αυτού θα προβάλλονται τα παραδοσιακά κρασιά του τόπου, αλλά και διάφορα παρασκευάσματα της παράδοσης της Κύπρου.

“Είναι γνωστό ότι στο Γαστρονομικό Κέντρο που δημιουργήσαμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης, θα γίνεται επιτόπια παρασκευή παραδοσιακών εδεσμάτων της Πάφου και της Κύπρου, καθώς και συναφείς δραστηριότητες που θα λειτουργούν ως προωθητικές για την καθιέρωση της Πάφου ως γαστρονομικού προορισμού,” πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Κόνικκο, ο Δήμος Πάφου θα επωμίζεται το κόστος όλων των εξόδων της λειτουργίας του όμως- όπως εξήγησε – το ζητούμενο δεν ήταν να έχει έσοδα η Δημοτική Αρχή, απ` αυτή την προσπάθεια.

Ο κ. Κόνικκος εκτίμησε πως θα υπάρξει επισκεψιμότητα αφού τα κυπριακά εδέσματα θα αποτελέσουν πόλο έλξης.

Το Γαστρονομικό Κέντρο στοχεύει στην  ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού, μέσω της ανάδειξης της τοπικής διατροφικής παράδοσης, της αξιοποίησης των τοπικών προϊόντων και της προώθησης της τοπικής κουζίνας, ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας επίσης πως όλος ο εξοπλισμός είναι έτοιμος και η Τοπική Αρχή το μόνο που της απομένει είναι η παράδοση των κλειδιών.