Λιποθύμησε ο Βέργας – Διακόπηκε η Αντεξέταση

Λιποθύμησε ο Βέργας – Διακόπηκε η Αντεξέταση

Έχασε τις αισθήσεις του ο Σάββας Βέργας ενώ αντεξεταζόταν πριν από λίγο από συνήγορο υπεράσπισης ενός εκ των κατηγουμένων για το σκάνδαλο του ΣΑΠΑ.

Ο κ. Βέργας παρουσίασε σε κάποια στιγμή εμφανή δυσκολία στην ομιλία του ενώ αντεξεταζόταν και αμέσως μετά έχασε τις αισθήσεις του. Αμέσως του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από γιατρό που βρισκόταν εντός της αίθουσας και κλήθηκε ασθενοφόρο για την περίπτωση που χρειασθεί μεταφορά του στο Νοσοκομείο Πάφου. Ως εκ τούτου, η συνέχιση της διαδικασίας στο Κακουργιοδικείο έχει για την ώρα διακοπεί και η συνέχιση της θα εξαρτηθεί από την κατάσταση της υγείας του τέως Δημάρχου Πάφου.


Νωρίτερα, η υπόθεση ΣΑΠΑ συνεχίστηκε ενώπιον Κακουργιοδικείου, με την αντεξέταση του τέως Δημάρχου Πάφου Σάββα Βέργα από τον συνήγορο υπεράσπισης του Φειδία Σαρίκα, δικηγόρο Κρις Τριανταφυλλίδη. Ο κ. Βέργας παραδέχτηκε ότι δεν ήταν μπροστά σε οποιαδήποτε ενέργεια έκανε ο κ. Σαρίκας, αλλά ότι γνώριζε ήταν από τον Ε. Μαλληκίδη, τέως Γενικό Διευθυντή του ΣΑΠΑ. Συγκεκριμένα, είπε ο Βέργας, ο Μαλληκίδης όταν τον προσέγγισε του ανέφερε ότι ο Φ. Σαρίκας και τότε Δήμαρχος Πάφου είχε κάνει κάποιες ενέργειες για να πεισθεί να κάνει και ο ίδιος. Του είχε αναφέρει επίσης και για το “σαθρό σύστημα”, όπως είπε.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε και στις αναφορές του Κυριάκου Χρυσοχόου της εταιρείας NEMESIS, ο οποίος τον επισκέφτηκε μετά την εκλογή του στη Δημαρχία της Πάφου, λέγοντας του ότι δεν θα ήταν μόνος αλλά ότι θα είχε τη στήριξη της ΕΔΕΚ και συγκεκριμένα από τον Φ. Σαρίκα και τον Β. Δημητρίου.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης στην αντεξέταση του αναφέρθηκε στις αρχικές τοποθετήσεις του Σ. Βέργα τότε που αρνείτο κάθε ανάμειξη με την υπόθεση, λέγοντας πως ο Βέργας τόσο στις ανακριτικές αρχές όσο και δημόσια είχε δηλώσει αθώος.

Ο Σ. Βέργας, ερωτηθείς σχετικά από τον συνήγορο υπεράσπισης του βουλευτή της ΕΔΕΚ Πάφου, ανέφερε ότι οι σχέσεις του με τον Φ. Σαρίκα ήταν καλές πέρα από την περίοδο που και οι δύο τους ήταν υποψήφιοι για τη Δημαρχία της Πάφου. Τα περισσότερα προβλήματα, ανέφερε, τα είχε με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου μετά την εκλογή του, και όχι με τον Φ. Σαρίκα.

Ο κ. Τριαναταφυλλίδης υπέβαλε τη θέση ότι αποτέλεσμα της ομολογίας του είναι η απόσυρση κατηγοριών από την κατηγορούσα Αρχή με μεγαλύτερες ποινές, αλλά και η κράτηση του σε χώρο προστασίας μαρτύρων. Ο Σ. Βέργας απήντησε αρνητικά, λέγοντας πως οι συνθήκες της κράτησης του δεν είναι οι καλύτερες και ότι στο χώρο προστασίας μαρτύρων μεταφέρθηκε μετά την απειλή που δέχτηκε από πρόσωπο εκτός των Κεντρικών Φυλακών, αλλά η απειλή, όπως είπε, αφορούσε την παρουσία του στις Κεντρικές φυλακές.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης υπέβαλε τη θέση ότι η μαρτυρία Σ. Βέργα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνει αποδεκτή διότι ενήργησε αντίθετα από το λόγο της εκλογής του, απέδειξε ανεντιμότητα και δεύτερον επειδή “ενώ αρχικά έλεγε Α, άλλαξε το παραμύθι και είπε Β”.

Ο Σάββας Βέργας είπε πως έκρινε πως ήταν έντιμο να βοηθήσει να αποδοθεί η δικαιοσύνη και πως καταδίκασε τον εαυτό του χωρίς κανένα αντάλλαγμα.

Μετά την ολοκλήρωση της αντεξέτασης του συνηγόρου υπεράσπισης του Φ. Σαρίκα συνεχίζεται η αντεξέταση Σ. Βέργα από τους υπόλοιπους συνηγόρους υπεράσπισης. Ο συνήγορος υπεράσπισης του Γ. Σιαηλή, 5ου κατηγορούμενου, δικηγόρος Κώστας Σιαηλής ρώτησε τον μάρτυρα αν υπάρχει εργολάβος του ΣΑΠΑ από τον οποίο δεν πήρε μίζες, με τον Σ. Βέργα να απαντά ότι στη θεληματική του κατάθεση ανέφερε και τα ονόματα των εργολάβων αλλά και τα ποσά που πήρε απ’ αυτούς.

Ο Βέργας, απαντώντας σε ερώτηση του συνήγορου υπεράσπισης του Γ. Σιαηλή, κατά πόσο είναι ήσυχος με τη συνείδησή του, είπε πως είναι ο πρώτος πολιτικός ίσως σ’ αυτόν τον τόπο που καταδίκασε τον εαυτό του. Τους πρώτους μήνες εγκλεισμού μου, είπε ο Σ. Βέργας, υπέφερα πολύ και έκανα την αυτοκριτική μου.

Κατά τη διάρκεια της αντεξέτασης, ο Σάββας Βέργας υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο και η διαδικασία διακόπηκε.

Πηγή: Ντόρα Χριστοδούλου / KYΠE