Λύπη εκφράζει ο Ν. Παπαδόπουλος με την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας να διορίσει μέλη του ΔΗΚΟ

Την λύπη του εξέφρασε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος


γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε να διορίσει για ακόμη μια φορά μέλη του Δημοκρατικού κόμματος σε μια προφανή αντιδεοντολογική και μικροπολιτική προσπάθεια παρέμβασης στα εσωκομματικά του Δημοκρατικού Κόμματος, όπως είπε .

Μιλώντας στην Πέγεια ο κ Παπαδόπουλος είπε πως είναι απόλυτα σεβαστό το δικαίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας να διορίζει υπουργούς, ωστόσο σημείωσε “

οφείλουμε να εκφράσουμε την λύπη μας γιατί το Δημοκρατικό κόμμα, και ο κόσμος του ΔΗΚΟ συμπεριφέρθηκαν έντιμα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον εξέλεξαν Πρόεδρο και όταν διαφώνησαν δεν έμειναν για να ασκούν αντιπολίτευση ενόσω ήταν Κυβέρνηση, αλλά έφυγαν”.

Πήραμε μια ξεκάθαρη απόφαση για να μπορέσει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να λειτουργήσει στην βάση των δικών του αποφάσεων, είπε χαρακτηριστικά , προσθέτοντας πως δυστυχώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο έναντι του Δημοκρατικού κόμματος .

Σημείωσε επίσης πως “ θα μας κρίνει όλους η κοινωνία”.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση τι συνέπεια θα έχουν τα μέλη του ΔΗΚΟ ο κ Παπαδόπουλος απήντησε πως ο μόνος που είναι μέλος του ΔΗΚΟ είναι ο κ Μάριος Δημητριάδης. Ο κ Λακκοτρύπης είπε, είχε ήδη παραιτηθεί.

Πρόσθεσε επίσης πως από την στιγμή που ο κ Δημητριάδης δεν συμμορφώνεται με την απόφαση του κόμματος για μη συμμετοχή του στην Κυβέρνηση του κ Αναστασιάδη , έχει θέσει τον εαυτό του εκτός του Δημοκρατικού κόμματος.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού κόμματος αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις των πρώην μελών και Υπουργών του Δημοκρατικού κόμματος.

“ Εγώ” είπε , “ θα περιοριστώ να πω ότι κάποιοι έχουν επιλέξει να γυρίσουν την πλάτη τους στο κόσμο του ΔΗΚΟ , έχουν επιλέξει να γυρίσουν την πλάτη τους στο Δημοκρατικό Κόμμα προσθέτοντας πως “ εμείς θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε τις θέσεις και τις αρχές του ΔΗΚΟ και την ιστορία του Δημοκρατικού κόμματος”.

Σε σχετική ερώτηση κατά πόσο η κίνηση αυτή του Προέδρου της Δημοκρατίας θα επηρεάσει την στάση του ΔΗΚΟ σε μελλοντικές ενέργειες και συνεργασίες στην Βουλή ο κ Παπαδόπουλος ανέφερε πως το Δημοκρατικό κόμμα θα συμπεριφερθεί σοβαρά και υπεύθυνα στην αντιπολίτευση όσο σοβαρά και υπεύθυνα συμπεριφέρθηκε ενόσω ήταν Κυβέρνηση .

“Δεν έχει σχέση το κατά πόσο είμαστε στην αντιπολίτευση, ή στην Κυβέρνηση για το πώς ακριβώς θα ψηφίζουμε” ανέφερε αλλά θα στηρίζουμε – όπως είπε-, εκείνα που θεωρούμε ορθά και θα επικρίνουμε εκείνα που θεωρούμε λανθασμένα.

Παραδέχτηκε ωστόσο πως η ενέργεια του Προέδρου της Δημοκρατίας να συντηρεί ένα παρασκήνιο αντιδεοντολογικής και μικροπολιτικής παρέμβασης στα εσωτερικά του ΔΗΚΟ θα ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη.

Ο κ Παπαδόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε πως δεν υπάρχει διάσπαση στο ΔΗΚΟ .

Το ΔΗΚΟ είπε, “ παραμένει ενωμένο δυνατό και από την θέση της αντιπολίτευσης θα αντισταθεί σε κάθε προσπάθεια διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για μια λειτουργική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού προβλήματος, και όχι για μια λύση στην βάση του σχεδίου Ανάν που δυστυχώς αυτό είναι που βλέπουμε να εξελίσσεται μπροστά από τα μάτια μας”, όπως ανέφερε.

Σ’ ότι αφορά την κατάρτιση του ψηφοδελτίου για τις Ευρωεκλογές ο κ Παπαδόπουλος είπε πως υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για το ψηφοδέλτιο του Δημοκρατικού κόμματος, και πως μέσα στις επόμενες μέρες θα είμαστε σε θέση – όπως είπε- “ να το παρουσιάσουμε και στα συλλογικά όργανα του κόμματος, και φυσικά στην ευρύτερη κοινωνία”.

Ο κ Παπαδόπουλος απόφυγε ωστόσο να επεκταθεί ή να συζητήσει οποιαδήποτε ονόματα λέγοντας πως σε λίγες μέρες θα παρουσιάσει το ΔΗΚΟ τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές του.

Ο κ Παπαδόπουλος ο οποίος επισκέφτηκε την Τοπική Επιτροπή ΔΗΚΟ Πέγειας συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο του κόμματος Ανδρέα Πατσαλίδη και τον αναπληρωτή πρόεδρο του ΔΗΚΟ Μάρκο Κυπριανού ανέφερε πως το Δημοκρατικό Κόμμα επιδιώκει όπως πάντα να είναι σε συνεχή επαφή με τη βάση του κόμματος για να ανταλλαγή απόψεων σ’ όλα τα ζητήματα που αφορούν την κοινωνία και ιδιαίτερα τα ζητήματα που απασχολούν τα μέλη τα στελέχη και τους οπαδούς του κόμματος.

Σ΄ αυτό ακριβώς το πλαίσιο, κατέληξε, θα γίνει μια ενημέρωση σε ότι αφορά τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και ιδιαίτερα σ’ ότι αφορά την απόφαση του κόμματος να αποχωρήσει από την Κυβέρνηση του κ Αναστασιάδη.