Λύση στο πρόβλημα υδροδότησης στην κοινότητα της Φασούλας από τα μεσάνυκτα της Παρασκευής

Επιλύθηκε από τα μεσάνυκτα της Παρασκευής το πρόβλημα υδροδότησης που αντιμετωπίζουν από τις 21 Μαΐου ,


οι κάτοικοι της μικρής κοινότητας της Φασούλας στην Επαρχία Πάφου . Στην Φασούλα διαμένουν μετά το 1974 γύρω στους 65 πρόσφυγες κυρίως γεωργοί και κτηνοτρόφοι ανάμεσα τους παιδιά και συνταξιούχοι.

Το πρόβλημα είχε ξεκινήσει μετά την οφειλή του κοινοτικού συμβουλίου Φασούλας χρηματικού ποσού γύρω στις 80 χιλιάδες ευρώ στην Αρχή Ηλεκτρισμού, η οποία με την σειρά της, απέκοψε την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εργαστούν οι ηλεκτροτουρμπίνες που τροφοδοτούν το δίκτυο άρδευσης της κοινότητας.

Ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Φασούλας Δημοσθένης Μικέλλης κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει που βρίσκεται το θέμα, εξέφρασε την ικανοποίηση του, λέγοντας πως από τα μεσάνυκτα της Παρασκευής, μετά και την διευθέτηση που έκανε το κοινοτικό συμβούλιο με την Αρχή Ηλεκτρικού, η κοινότητα έχει νερό.

Εδώ και κάποιες μέρες είπε ο κ Μικέλλης « βρισκόμασταν σε διάλογο με την Αρχή Ηλεκτρισμού και σήμερα θα καταβάλουμε ως κοινοτικό συμβούλιο το ποσό των 5.000 ευρώ».

Ο κ Μικέλλης ανέφερε ακόμη πως η Φασούλα βρίσκεται στα όρια με το Αιολικό Πάρκο στις Ορείτες, και δικαιούται κάποια χρήματα, τα οποία θα διεκδικήσει.

Όλο αυτό το διάστημα κατέληξε η κοινοτική αρχή ενοικίαζε γεννήτρια για να μπορέσουν οι κάτοικοι να έχουν νερό , που κόστιζε στο κοινοτικό συμβούλιο 180 ευρώ ημερησίως.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/