Μέσα στο 2019 οι προσφορές για το Νέο δρόμο Πάφου – Πόλης

Μέσα στο 2019 οι προσφορές για το Νέο δρόμο Πάφου – Πόλης

Η διευθύντρια του τμήματος δημοσίων έργων Χρυστάλλα Μαλλούππα δήλωσε στη StockWatch ότι προχωρούν οι διαδικασίες για προκήρυξη των προσφορών του αυτοκινητόδρομου τεσσάρων λωρίδων Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς εντός του 2019.

Σημείωσε επίσης ότι αναμένεται και η ολοκλήρωση της επικαιροποίησης της μελέτης εκτίμησης επιπτώσεων στο περιβάλλον η οποία ανατέθηκε σε ιδιωτικό σύμβουλο για να κατατεθεί προς έγκριση ενώπιον της περιβαλλοντικής αρχής ώστε να είναι όλα έτοιμα να προκηρυχθούν οι προσφορές πριν το τέλος του χρόνου.


Η κ. Μαλλούππα είπε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι τοπικές εργασίες για βελτίωση του πρώτου κομματιού του υφιστάμενου δρόμου από την Αγία Μαρινούδα έως το Στρουμπί, μήκους 15,5 χιλιομέτρων.

Έπεσαν επίσης και οι υπογραφές στο τρίτο συμβόλαιο που αφορά τη μελέτη για την ανακατασκευή του δεύτερου κομματιού του υφιστάμενου δρόμου.

Το όλο έργο θα περιλαμβάνει ένα ανισόπεδο κόμβο στην Αγία Μαρινούδα, δηλαδή για έξοδο από τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου προς Πόλη Χρυσοχούς. Θα περιλαμβάνει επίσης προσωρινό ισόπεδο κόμβο στην περιοχή Τσάδας, και προσωρινό ισόπεδο κόμβο στον τερματισμό του έργου, μετά το Στρουμπί.

Επιπλέον θα κατασκευαστούν και ανηφορικές λωρίδες στα σημεία που έχουν μεγάλη κατά μήκος κλίση.

Μελλοντικά διευκρίνισε ότι όταν ο αυτοκινητόδρομος θα γίνει με τέσσερις λωρίδες οι δύο ισόπεδοι κόμβοι θα μετατραπούν σε ανισόπεδοι.

Πηγή: Stockwatch