Μέτρα για καθυστέρηση στα έργα ανάπλασης ζητά η ΠΟΒΕΚ

Μέτρα για καθυστέρηση στα έργα ανάπλασης ζητά η ΠΟΒΕΚ

Τη λήψη άμεσων μέτρων ζήτησε η ΠΟΒΕΚ σε σύσκεψη με τον Δήμαρχο Πάφου, έπειτα από την καθυστέρηση που παρατηρείται στα έργα ανάπλασης του κέντρου της πόλης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΒΕΚ, ένα εξ αυτών είναι όπως κανένα νέο έργο δεν ξεκινήσει πριν από την υλοποίηση της υπόσχεσης του Δημάρχου και του εργολάβου για αύξηση της προσβασιμότητας στις περιοχές Αρχ. Μακαρίου Γ’, Πάφου Χρυσάνθου, Πετράκη Μιλτιάδους, Ευαγόρου και παρόδους, με επίστρωση μπετόν.


Προστίθεται ότι η ΠΟΒΕΚ αναμένει λύσεις και ενημέρωση πριν από την έναρξη οποιωνδήποτε εργασιών στη Δημοτική Αγορά και στην οδό Αφροδίτης.

Τα αιτήματα των καταστηματαρχών δόθηκαν από πριν στον Δήμαρχο, ο οποίος στη συνέχεια έδωσε διαβεβαίωση ότι τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν με κάποιες καθυστερήσεις, όπως αναφέρεται. Η ΠΟΒΕΚ και οι καταστηματάρχες κάκισαν την εργοληπτική εταιρεία για την καθυστέρηση που παρουσιάζεται στην αποπεράτωση του έργου και για τη μη ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα να παρευρεθεί στη συγκέντρωση.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο -σημειώνεται- η μεγαλύτερη καθυστέρηση παρουσιάζεται στην οδό Θερμοπυλών. Σύμφωνα με την πληροφόρηση της ΠΟΒΕΚ, αυτή παραδίδεται στην κυκλοφορία σήμερα Τρίτη 9/8/16, με μια καθυστέρηση δύο και πλέον μηνών. Μέχρι το τέλος Αυγούστου αναμένεται να παραδοθεί η οδός Καρνάβαλου, ενώ τέλος Σεπτεμβρίου θα είναι προσβάσιμη με μπετόν για τους πεζούς η οδός Αρχ. Μακαρίου του Γ’.

Η ΠΟΒΕΚ αναφέρει ακόμη πως η οδός Αφροδίτης θα κλείσει περί τα τέλη Αυγούστου, αλλά θα μπορούν από την οδό Καρνάβαλου, η οποία θα είναι τελειωμένη, τα λεωφορεία και τα αυτοκίνητα να πηγαίνουν στον χώρο στάθμευσης των Οθωμανικών Λουτρών.

Επίσης τα έργα στα καταστήματα μέσα στην Αγορά – Σουβενίρ θα ξεκινήσουν τέλος του Σεπτέμβρη ή και ακόμη αρχές του Οκτώβρη και υπολογίζεται να τελειώσουν Μάρτη με Απρίλη του 2017. Σύμφωνα με την ενημέρωση της οποίας η ΠΟΒΕΚ έτυχε από τον Δήμαρχο Πάφου στο πλαίσιο της συνάντησης, όλο το έργο θα είναι παραδομένο μέχρι το τέλος του χρόνου, πλην της Αγοράς – Σουβενίρ.

Στο αίτημα της ΠΟΒΕΚ για τη λαχαναγορά, ο Δήμαρχος συμφώνησε για να μεταφερθεί προσωρινά στον χώρο στάθμευσης των Οθωμανικών Λουτρών, με τα έξοδα μετακίνησης να αναληφθούν από τους ιδίους τους ιδιοκτήτες.

Οι καταστηματάρχες αναμένουν να δουν τη τήρηση όλων των διαβεβαιώσεων που πήραν από τον Δήμαρχο και τους αρμόδιους συντονιστές του έργου, αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται πως θα παρακολουθούν την εξέλιξη των έργων σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα και θα παρεμβαίνουν δυναμικά, όπου κρίνεται αναγκαίο.