Μία από τις μεγαλύτερες καταγραφές άλκοτεστ η χθεσινοβραδινή

Μία από τις μεγαλύτερες καταγραφές άλκοτεστ η χθεσινοβραδινή

Το θέμα της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης συμπεριλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, στις εισηγήσεις για αύξηση των ποινών που επιβάλλονται, ενώ παράλληλα, η Αστυνομία θα συνεχίσει τις προσπάθειες της με προληπτικά μέτρα, δράσεις και στοχευόμενες εκστρατείες, ώστε να αντιμετωπιστεί αυτό το “σοβαρό πρόβλημα”, δήλωσε σήμερα στη Λεμεσό, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, με αφορμή δυο περιστατικά που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε Λευκωσία και Πάφο.

Στο ένα περιστατικό, στη Λευκωσία, οδηγός αυτοκινήτου, που προκάλεσε και δυστύχημα, υποβλήθηκε σε προκαταρκτικό έλεγχο αλκοόλης με ένδειξη 200mg αντί 22mg, μια από τις μεγαλύτερες ενδείξεις που έχουν καταγραφεί, όπως είπε ο κ. Αγγελίδης.


Σε σχέση με το επεισόδιο στην Πάφο, όπου μεθυσμένος οδηγούσε επικίνδυνα με ιλιγγιώδη ταχύτητα και ο συνοδηγός επιτέθηκε σε αστυνομικούς που σταμάτησαν το όχημα για έλεγχο, ο Ανδρέας Αγγελίδης είπε πως “ο οδηγός οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλης και συγκεκριμένα με 100mg αντί 22mg”.

Ο 38χρονος συνοδηγός, συνέχισε, αντέδρασε και αφού κατέβηκε από το αυτοκίνητο επιτέθηκε εναντίον των δυο αστυνομικών, προκαλώντας εκδορές και μώλωπες σε έναν από αυτούς, ενώ στη συνέχεια συνελήφθη.

“Σίγουρα αυτού του είδους τα περιστατικά προβληματίζουν, γι’ αυτό και τα μέλη μας είναι σταθεροί στις αποφάσεις τους”, είπε ο Εκπρόσωπος της Αστυνομίας, υπογραμμίζοντας το γεγονός πως ήταν ειδικός αστυφύλακας, εκτός υπηρεσίας, που εντόπισε το όχημα και ενημέρωσε τους συναδέλφους του.

Στα πλαίσια των προσπαθειών που καταβάλλονται, τις δράσεις και τους στοχευόμενους ελέγχους και τις εκστρατείες παγκύπρια, το θέμα της αλκοόλης συμπεριλαμβάνεται μεταξύ άλλων και στις εισηγήσεις για αύξηση των ποινών, ανέφερε ακόμη ο κ.Αγγελίδης.

Διαμήνυσε, τέλος, πως η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης είναι από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης των δυστυχημάτων “γι αυτό και μέχρι να υπάρξει αλλαγή στη νομοθεσία, οι προσπάθειες της αστυνομίας είναι εντατικοποιημένες σε όλα τα επίπεδα, έτσι ώστε να προλάβουμε τα οποιαδήποτε δυσάρεστα”.

Πηγή: Reporter