Μαθητές από 15 χώρες αντάλλαξαν συνταγές

Μαθητές από 15 χώρες αντάλλαξαν συνταγές

Εκδήλωση με γενικό τίτλο “Γεφυρώνοντας γεύσεις και ανταλλάσσοντας συνταγές” διοργάνωσε η Τεχνική Σχολή Πάφου.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από τον Ξενοδοχειακό κλάδο και τον κλάδο των Επισιτιστικών Τεχνών της Τεχνικής Σχολής και σ` αυτήν μετείχαν παιδιά που φοιτούν στην σχολή από διάφορες χώρες που ζούν με τους γονείς τους στην Κύπρο.


Ο Βοηθός Διευθυντής της Τεχνικής Σχολής Πάφου Στέφανος Ελευθερίου δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι δεν πρόκειται για την ανταλλαγή των συνταγών αλλά για ένα βαθύτερο δέσιμο μεταξύ των ιδίων των σπουδαστών.

Η εκδήλωση η σημερινή με τίτλο “ Γεύσεις του κόσμου, γεύσεις της Πάφου ” είπε ο κ. Ελευθερίου δίνει την ευκαιρία σε μαθητές από διάφορες χώρες που φοιτούν στον κλάδο τον ξενοδοχειακό να ανταλλάσσουν εμπειρίες με τα βιώματα τους και μέσα από συνταγές που τους έχουν δώσει οι γονείς και οι παππούδες τους.

Εξετάζουν στην ουσία –όπως είπε- το θέμα μετανάστευσης και προσφυγοποίησης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης συνέχισε, οι μαθητές παρουσίασαν Παφίτικες συνταγές αλλά συνταγές μαθητών από τα κατεχόμενα και μαθητών από διάφορες χώρες που λόγω μετανάστευσης έρχονται και φοιτούν στην Πάφο.

Σύμφωνα με τον κ. Ελευθερίου στους μαθητές δόθηκε η ευκαιρία να ανταλλάσσουν εμπειρίες αλλά και στο να δουν πως έχει διαμορφωθεί η σημερινή κουζίνα της Πάφου μέσα από την πολιτισμικότητα της Πάφου του σήμερα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης –όπως είπε- συμμετείχαν και μαγείρεψαν 40 μαθητές, από 15 διαφορετικές χώρες καθώς και από 5 με 6 κατεχόμενους Δήμους και κοινότητες.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ.Ελευθερίου ανέφερε πως η Τεχνική σχολή είναι η πρώτη φορά που διοργανώνει μια τέτοια εκδήλωση και εντάσσεται στα πλαίσια του Πάφος 2017, αφού συνέχισε ο Οργανισμός της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης θέλει να αναδείξει τέτοια στοιχεία της πολυπολιτισμικότητας του τόπου που μέσα από αυτή την λογική αναπτύσσεται σε συνεργασία με την Τεχνική σχολή Πάφου.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στην Τεχνική σχολή Πάφου ,και πρόκειται για την πρώτη δράση,ενώ θα ακολουθήσει δεύτερη στις 28 Απριλίου στο Χάνι του Ιμπραήμ.

Πηγή: ΚΥΠΕ