Μείωσαν την ποινή σε 63χρονο ταξιτζή που παρενοχλούσε 13χρονη

Μείωσαν την ποινή σε 63χρονο ταξιτζή που παρενοχλούσε 13χρονη

Πέντε χρόνια και όχι οκτώ ποινή φυλάκισης όπως αρχικά του είχε επιβληθεί από το πρωτόδικο δικαστήριο, θα εκτίσει ο 63χρονος ο οποίος εκμεταλλευόταν 13χρονη. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε χάρη στην παρατηρητικότητα διερχόμενου ο οποίος αντιλήφθηκε τον 63χρονο να φιλά και να χαϊδεύει την ανήλικη και κάλεσε αμέσως αστυνομία.

Με βάση την απόφαση του Κακουργιοδικείου, ο 63χρονος και η ανήλικη στις 8 Μαρτίου 2015 και γύρω στις 7 το απόγευμα, «στέκονταν σε σημείο της πολυκατοικίας και προέβαιναν στις πιο κάτω πράξεις: Φιλιούνταν, αγκαλιάζονταν και ο κατηγορούμενος έπιανε τα οπίσθια και άλλα μέρη του σώματος της ανήλικης.»


Τον 63χρονο ταξιτζή και την ανήλικη εντόπισε τυχαίως ένα διερχόμενο από το μέρος πρόσωπο, ο οποίος κάλεσε αμέσως την αστυνομία η οποία έσπευσε στο μέρος και του φόρεσε χειροπέδες.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε αναξιόπιστος από το Κακουργιοδικείο αφού ισχυριζόταν ότι ο μάρτυρας, «ήθελε να τον εκδικηθεί για μαρτυρία που έδωσε συγγενικό του πρόσωπο, εναντίον του θείου του». Ισχυρισμός ο οποίος απορρίφθηκε αφού ο οδηγός πέρασε τυχαία από το μέρος, «τον κυνήγησε και κατά τη διάρκεια της καταδίωξης τηλεφώνησε στην Αστυνομία καταγγέλλοντας το γεγονός παρενόχλησης ενός κοριτσιού.»

Από την άλλη έγινε δεν διαπιστώθηκε ότι «ο κατηγορούμενος δεν γνώριζε για τη διανοητική αναπηρία της ανήλικης, ούτε προκύπτει βέβαια ότι ο γνώριζε την ανήλικη από προηγουμένως».

«Το μόνο σχετικό που ελέχθη ήταν ότι το νεαρό κορίτσι που προσέγγισε τον 63χρονο στις 8.3.2015 ήταν ότι «του ζήτησε χρήματα, πράγμα που κάνει συχνά μαζί με άλλα παιδιά».

Στον 63χρονο, αφού λήφθηκαν υπόψη και οι προσωπικές του περιστάσεις, επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης 3 χρόνων στην κατηγορία της άσεμνης επίθεσης και 7 ετών στην κατηγορία της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιού με κατάχρηση ευάλωτης θέσης. Ωστόσο μετά από έφεση η ποινή των 7 ετών μειώθηκε στα 5.

«Στην προκείμενη περίπτωση επιβαρυντικοί παράγοντες είναι αυτά που λέχθησαν ήδη, ιδιαίτερα το γεγονός της ηλικίας του εφεσείοντα σε σχέση με την ηλικία του θύματος. Ακριβώς η ακραία διαφορά ηλικίας, 63 του θύτη και 13 του θύματος, προσδίδει στο αδίκημα τέτοιαν απαξία ώστε θα πρέπει αυτό να αντανακλάται και στο ύψος της ποινής. Επιβαρυντικά στοιχεία θεωρούνται επίσης ο απόμερος και σκοτεινός τόπος που συντέλεστηκε το αδίκημα, καθώς και οι λοιπές του συνθήκες, όπως ο εξ αντικειμένου αντίκτυπος της πράξης στο συγκεκριμένο θύμα», ανέφερε στην απόφαση του το δικαστήριο.

Πηγή: Reporter.com.cy