Μεγάλες ζημιές από τη χαλαζόπτωση που έπληξε την Επαρχία Πάφου

Μεγάλες ζημιές από τη χαλαζόπτωση που έπληξε την Επαρχία Πάφου

Πολλές ζημιές προκλήθηκαν από τη χαλαζόπτωση που έπληξε αρκετές κοινότητες της ορεινής Πάφου, σύμφωνα με τον Επαρχιακό Γραμματέα της ΠΕΚ Ανδρέα Χριστοδούλου.

Ο κ. Χριστοδούλου που πραγματοποίησε περιοδεία στις πληγείσες περιοχές, μεταξύ των οποίων αυτές του Πολεμίου, της Φοίτης, Δρύμου, Δρυνειάς και Σίμου, ανέφερε πως οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι ολοκληρωτικές στα αμπέλια, στα φρουτόδενδρα και στα σιτηρά.


Ο κ. Χριστοδούλου ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως αναμένεται να αποσταλεί αύριο το πρωί υπόμνημα στον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκο Κουγιάλη για να καταγραφούν όλες οι ζημιές, καλώντας παράλληλα τον Οργανισμό Γεωργικής Ασφάλισης να καλύψει τους παραγωγούς.

Για τους παραγωγούς, είπε ότι οι ζημιές είναι ολοκληρωτικές, προσθέτοντας ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν οποιοδήποτε άλλο εισόδημα.

Ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΠΕΚ ανέφερε πως η έντονη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε στις ορεινές κοινότητες της Επαρχίας Πάφου είχε διάρκεια με αποτέλεσμα να προκληθούν πρωτοφανείς ζημιές.

Τις πληγείσες κοινότητες επισκέφτηκε μόνο αντιπροσωπεία της ΠΕΚ λόγω ειλημμένων υποχρεώσεων που είχαν ο εκπρόσωποι των υπόλοιπων αγροτικών οργανώσεων ενώ αύριο σημείωσε ο κ. Χριστοδούλου έχει διευθετηθεί συνάντηση όλων των αγροτικών οργανώσεων του Παναγροτικού, της Αγροτικής και της ΕΚΑ που καλύπτεται από τον ΓΓ κ. Χάμπα προκειμένου να γίνει ένα κοινό υπόμνημα, κατέληξε.

Οι εκπρόσωποι των αγροτικών οργανώσεων της Επαρχίας Πάφου αναμένεται να επισκεφτούν αύριο και τα γραφεία του Οργανισμού Γεωργικής Ασφάλισης της Επαρχίας για να ξεκινήσει άμεσα η καταγραφή των ζημιών.

Από τη χαλαζόπτωση προκλήθηκαν ζημιές χθες και στην κοινότητα της Γιόλου αλλά και σε μια περιοχή της Παναγιάς ακριβώς κάτω από τη Μονή της Χρυσολογιάτισσας.

Εξάλλου σύμφωνα με την Αστυνομία, στη μία περίπου το μεσημέρι λόγω της χαλαζόπτωσης ο δρόμος Πολεμίου – Κάθηκα και Πέγειας κατέστη ολισθηρός για λίγη ώρα, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθεί οποιοδήποτε πρόβλημα.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΜΜ)