Μεγάλη νίκη για Παφιακό – Νίκησε 3-2 την Ομόνοια

Μεγάλη νίκη για Παφιακό – Νίκησε 3-2 την Ομόνοια

Μετά από ένα συγκλονιστικό όπως αναμενόταν ντέρμπι που κράτησε καθηλωμένους τους φιλάθλους στις κερκίδες του «Αφροδίτη» για δυόμισι ώρες, ο Green Air Παφιακός κέρδισε την Ομόνοια με 3-2 και πέτυχε το τέσσερα στα τέσσερα στο πρωτάθλημα. Οι Παφίτες μπορεί να έχασαν τον πρώτο βαθμό στο πρωτάθλημα, αλλά έδειξαν εκ νέου ότι τη φετινή χρονιά θα διεκδικήσουν τον τίτλο.

Η Ομόνοια δέχθηκε τη δεύτερη συνεχή της ήττα (σ.σ. στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής έχασε από την Ανόρθωση), αλλά μπορούσε να πετύχαινε το σημαντικό διπλό στην Πάφο.


Ισοδύναμο ήταν το ντέρμπι στην αίθουσα «Αφροδίτη» στο πρώτο σετ, αφού καμιά ομάδα δεν μπορούσε να ξεφύγει. Οι «πράσινοι» ήταν καλύτεροι στα κρίσιμα σημεία και κέρδισαν με 22-25 «γράφοντας» το 0-1.

Με το ίδιο νόμισμα πλήρωσαν οι γηπεδούχοι τους τριφυλλοφόρους στο δεύτερο σετ. Διορθώνοντας τα λάθη τους κατάφεραν να περιορίσουν τους Ροντρίγκο – Φερέίρα, κάτι που τους επέτρεψε να πάρουν το σετ με 25-22 και να ισοφαρίσουν σε 1-1 τον αγώνα. Η Ομόνοια έχασε στις λεπτομέρειες το σετ, αλλά στην ομάδα του Σ. Σάββα στοίχισαν κάποιες λάθος επιλογές.

Στο τρίτο σετ οι «πράσινοι» επέστρεψαν και παίζοντας σύμφωνα με τις δυνατότητές τους επέβαλαν τον ρυθμό τους. Ως εκ τούτου εκεί που η μπάλα «έκαιγε» η Ομόνοια έβρισκε τις λύσεις απέναντι στους «μπλε» που υπέπεσαν σε λάθη. Η Ομόνοια κέρδισε με 20-25 και πήρε εκ νέου προβάδισμα στο σκορ με 1-2 σετ.

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε ξανά στο τέταρτο σετ. Αυτή τη φορά ήταν η ομάδα του Γκρέσιτς που είχε το πάνω χέρι στο σετ και έφθασε στη νίκη με 25-19 ισοφαρίζοντας τον αγώνα σε 2-2 ενώ οδήγησε τον αγώνα στο τάι – μπρέικ. Η Ομόνοια ήταν μέτρια και η απόδοση των παικτών της απείχε από τα στάνταρ της.

Μεγάλη μάχη έγινε στο τάι μπρέικ, αλλά στα τελευταία στάδια του σετ ο Green Αir Παφιακός κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του, να πάρει το σετ με 15-11 και τη μεγάλη νίκη με 3-2.

«GREEN AIR» ΠΑΦΙΑΚΟΣ (Μ. Γκρέσιτς): Ευσταθίου, Οικονοομίδης, Σοάρες, Γ. Χρυσοστόμου, Ασπιώτης, Βερίσιμο – Λίμπερο: Αντωνίου

ΟΜΟΝΟΙΑ (Σ. Σάββα): Λάμπ, Φερέϊρα, Αλεξίου, Αχ. Πετρακκίδης, Ροντρίγκο, Σ. Πετρακκίδης – Λίμπερο: Παπαχριστοδούλου. – Αλλαγές: Αποστόλου, Παφίτης.

Πηγές: Kerkida.net, Βάσος Δημητρίου