Μεγάλη συμμετοχή στο πρόγραμμα συλλογής ρουχισμού Ανάκυκλος

Μεγάλη συμμετοχή στο πρόγραμμα συλλογής ρουχισμού Ανάκυκλος

Mια τιτάνια φιλανθρωπική προσπάθεια καταβάλει το πρόγραμμα συλλογής ρουχισμού Ανάκυκλος.

Το κατάστημα “ αλληλεγγύης” που διατηρείται στην Πάφο , βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ η εκ των υπευθύνων Ελένη Κωμοδρόμου τα παλιά ρούχα δεν είναι σκουπίδια και χάρις στο πρόγραμμα Συλλογής και Ανακύκλωσης Ρουχισμού που λειτουργεί ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Ανάκυκλος – Περιβαλλοντική σε όλη την Κύπρο, τα παλιά ρούχα απέκτησαν αξία και γίνονται κοινωνική προσφορά , απαραίτητη στη σημερινή κρίση.


Η κ. Κωμοδρόμου ανέφερε πως πρόκειται για πρόγραμμα ανακύκλωσης στο πλαίσιο του οποίου όπως επεξήγησε, γίνεται διαλογή και προσφέρονται δωρεάν σε εκατοντάδες άτομα που τα έχουν ανάγκη στα καταστήματα αλληλεγγύης του Ανάκυκλου, ή και με παράδοση στο σπίτι , σε συνεργασία με το Γραφείο Ευημερίας και φιλανθρωπικούς οργανισμούς.

Σύμφωνα με την κ. Κωμοδρόμου ο ρουχισμός παραλαμβάνεται από κόσμο αλλά και από stock. Πρόσθεσε μάλιστα πως πετώντας τα παλιά μας ρούχα επιβαρύνουμε το περιβάλλον ενώ προσφέροντας τα στον Ανάκυκλο, μειώνουμε τα υλικά στις χωματερές, δίνουμε στα ρούχα μια δεύτερη ευκαιρία να ξαναχρησιμοποιηθούν, από όσους τα χρειάζονται ή να ανακυκλωθούν και να μετατραπούν σε χρήσιμα ρούχα καθαρισμού, ίνες για νέα ρούχα, πολτό για μονωτικά υλικά κ.τ.λ.

Ακολούθως η κ.Κωμοδρόμου εξέφρασε την ικανοποίηση της για την ανταπόκριση. Η προσπάθεια είπε, του Ανάκυκλου αντιμετωπίζεται θετικά από τον κόσμο της Πάφου και όχι μόνο ενώ και πάρα πολύς κόσμος εξυπηρετείται ,όπως σημείωσε.

Ο Ανάκυκλος συγκεντρώνει ρούχα και ζευγαρωμένα παπούτσια, ανδρικά, γυναικεία και παιδικά, λευκά είδη , όπως κουρτίνες και σεντόνια , τσάντες και ζώνες, ωστόσο διευκρινίζει πως δεν δέχεται λερωμένα ή βρεγμένα ρούχα, χαλιά, αποκόμματα υφασμάτων και αζευγάρωτα παπούτσια.

Η κ. Κωμοδρόμου ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει ιδιωτικό κέρδος από το Πρόγραμμα Συλλογής και Ανακύκλωσης ρουχισμού ή από οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα του Ανάκυκλου .

Τα έσοδα συνέχισε, από τα καταστήματα αλληλεγγύης και τις εξαγωγές ρουχισμού για επανάχρηση/ανακύκλωση ο Ανάκυκλος τα μοιράζεται με την κοινωνία μέσω των εισφορών προς τα ιδρύματα, τα σχολεία, τα κοινωνικά παντοπωλεία,και τα δωρεάν ρούχα που προσφέρονται σε εκατοντάδες άπορες οικογένειες.

Σημειώνεται πως ο Ανάκυκλος λειτουργεί τρία καταστήματα ένα στην Πάφο, στη Λευκωσία και στη Λεμεσό.

Στο πρόγραμμα Ανάκυκλος συμμετέχει και ο Δήμος Πέγειας.

Πηγή: iKypros