Μεγάλος σεισμός 5.5 ρίχτερ στην Πάφο!

Μεγάλος σεισμός 5.5 ρίχτερ στην Πάφο!

Ισχυρός σεισμός 5,5 βαθμών στην κλίμακα Ριχτερ σημειώθηκε στις 11:25 στην Κύπρο. Το επίκεντρο ήταν σε θαλάσσιο χώρα 18 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πάφου (112 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Λευκωσίας) και το εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα. Ακολούθησε στις 11:33 ισχυρός μετασεισμός 4,2 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή και στο ίδιο εστιακό βάθος.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Κύπρο και ιδιαίτερα σε όσους διαμένουν σε ψηλά κτήρια, δημιουργώντας έντονη ανησυχία και πανικό σε κάποιες περιπτώσεις λόγω της έντασης του φαινομένου.


Από τον ισχυρό σεισμό σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Πάφου, δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί ή σοβαρές υλικές ζημιές, αλλά σε ουκ ολίγες περιοχές της Πάφου, όπως στην Τάλα και το Πολέμι έπεσαν αντικείμενα που δεν ήταν καλά στερεωμένα εντός των κατοικιών, ενώ ο πανικός που προκλήθηκε δεν είχε αυτή τη φορά καμία σχέση με την «αδιαφορία» που στο πρόσφατο παρελθόν έτυχαν από πλευράς του κοινού ελαφρές σεισμικές δραστηριότητες.

Σε πολλά χωριά κάτοικοι συγκεντρώθηκαν σε ανοιχτούς χώρους, ενώ σε πολλές περιοχές έγινε ιδιαίτερα αντιληπτός και ένας μετασεισμός λίγα λεπτά αργότερα από την πρώτη δόνηση.

Πηγή: Φιλελεύθερος