Μετανιωμένος ο 2ος κατηγορούμενος!

Μετανιωμένος ο 2ος κατηγορούμενος!

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Πάφου  προσήχθησαν σήμερα  οι δύο αστυνομικοί οι οποίοι κατηγορούνται για την υπόθεση ξυλοδαρμού πολίτη στον αστυνομικό σταθμό Πόλης Χρυσοχούς.

Στην σημερινή δικάσιμο κατέθεσε ο 2ος κατηγορούμενος Κάρλος Ντεκερμετζιάν για την υπόθεση.


Κατά την διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας, προβλήθηκε  σχετικό βίντεο που κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του αστυνομικού σταθμού Πόλης Χρυσοχούς την ημέρα του επεισοδίου.

Την θέση ότι ο παραπονούμενος ούτε αγριοκοίταξε τους δύο αστυνομικούς , κατηγορούμενους , ούτε τους συμπεριφέρθηκε εκδικητικά, εξέφρασε η κατηγορούσα αρχή που εκπροσωπείται από τον Δικηγόρο της Δημοκρατίας Ανδρέα Χατζηκύρου.

Ο κατηγορούμενος ωστόσο είπε, πως ο παραπονούμενος ήταν αντιδραστικός λέγοντας ότι θα «μας σφάξει, όπως και τους άλλους »,  όπως είπε.

Εμείς συνέχισε, του ζητήσαμε να συνεργαστεί μαζί μας με ήρεμο τρόπο, να μας δώσει το μαχαίρι και οποιαδήποτε τεκμήρια είχε στην κατοχή του.

Μας εξύβριζε συνεχώς,  εκφράζοντας και ύβρεις για την μητέρα μας, συμπλήρωσε.

Η κατηγορούσα αρχή είπε επίσης πως το σπρέι που χρησιμοποίησαν οι δύο αστυνομικοί, είχε επίδραση πάνω στον παραπονούμενο για αυτό και αυτός μετακινήθηκε προς τα πίσω όταν το χρησιμοποίησαν, ωστόσο ο 2ος κατηγορούμενος είπε πως ήταν ληγμένο και δεν επέδρασε.

Ο κ. Χατζηκύρου υποστήριξε ακόμη πως ο παραπονούμενος ουδέποτε απώθησε τους δύο αστυνομικούς, να του κάνουν έρευνα γιατί δεν μπορούσε να πράξει κάτι τέτοιο, με τον κατηγορούμενο να λέει πως «αυτή είναι η αλήθεια».

Ο 2ος κατηγορούμενος είπε στο δικαστήριο πως το αντικείμενο που κρατούσε ο παραπονούμενος το εξέλαβαν ως μαχαίρι και για αυτό σκοπός τους ήταν να τον απωθήσουν.

Η κατηγορούσα αρχή αναφερόμενη σε κάποιο σημείο της κατάθεσης του 2ου κατηγορούμενου είπε πως οι συνθήκες ήταν τέτοιες που κανένα κίνδυνο δεν διέτρεχε ο ίδιος ή ο συνάδερφος του, από τον παραπονούμενο και τότε κρατούμενο στον αστυνομικό σταθμό Πόλης Χρυσοχούς.

Ο κ. Χατζηκύρου είπε ακόμη πως οι δύο αστυνομικοί πήγαν εκεί για να τον κτυπήσουν επειδή ο παραπονούμενος είχε συμμετάσχει σε προηγούμενο επεισόδιο,  με τον 2ο κατηγορούμενο να σημειώνει πως αυτός και ο συνάδερφος του ενήργησαν στα πλαίσια του Νόμου, και πως δέχτηκαν απειλή.

Στην κατάθεση του ο 2ος κατηγορούμενος ανέφερε πως λυπάται για το επεισόδιο και πως ό,τι έγινε δεν έγινε από κακία ούτε εις ένδειξη δύναμης, με την κατηγορούσα αρχή να εκφράζει τη θέση ότι αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ο κ. Χατζηκύρου είπε πως αυτά που αναφέρει στην κατάθεση του ο 2ος κατηγορούμενος δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια και πως τα είπε για να αποφύγει τις συνέπειες των πράξεων του με τον 2ο  κατηγορούμενο να λέει πως όσα είπε είναι αλήθεια.

Για την υπόθεση κατέθεσε στη τελευταία δικάσιμο και ο 1ος κατηγορούμενος Παναγιώτης Ηρακλέους .

Το δικαστήριο όρισε την υπόθεση εκ νέου για τελικές εισηγήσεις την 5η  Απριλίου  του 2016 στις 09:00 το πρωί.

Διέταξε επίσης όπως οι κατηγορούμενοι να είναι παρόντες με τους ίδιους  περιοριστικούς όρους.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΧΡ)