Με αντεξέταση του πρώτου μάρτυρα κατηγορίας συνεχίστηκε η δικαστική διαδικασία για την υπόθεση ΑΡΙΣΤΟ

Με αντεξέταση του πρώτου μάρτυρα κατηγορίας συνεχίστηκε η δικαστική διαδικασία για την υπόθεση ΑΡΙΣΤΟ

Με την αντεξέταση του πρώτου μάρτυρα κατηγορίας, του αστυνομικού Ανδρέα Τσεκούρα, μέλος της ανακριτικής ομάδας του ΤΑΕ Πάφου που χειρίστηκε την υπόθεση, συνεχίστηκε σήμερα για δεύτερη μέρα στο κακουργιοδικείο η εκδίκαση της υπόθεσης διαχωρισμού οικοπέδων της εταιρείας ΑΡΙΣΤΟ.

Η αντεξέταση του αστυφύλακα Ανδρέα Τσεκούρα από τον συνήγορο υπεράσπισης του ζεύγους Αριστοδήμου Γιώργου Παπαϊωάννου επικεντρώθηκε στις επιταγές που εξέδωσε ο Θεόδωρος Αριστοδήμου για τις οποίες υπάρχει υπόνοια ότι χρησιμοποιήθηκαν για χρηματισμό του πρώην δημοτικού μηχανικού Σάββα Σάββα.


Ο δικηγόρος υπεράσπισης του ζεύγους Αριστοδήμου Γιώργος Παπαϊωάννου εξήγησε στο δικαστήριο ποιες αναλήψεις έγιναν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Θεόδωρου Αριστοδήμου και για ποιο σκοπό.

Ο κ. Παπαϊωάννου ανέφερε ενδεικτικά ότι για την περίοδο από 13-6-2011 μέχρι 23-12-2012 εκδόθηκαν από τον επιχειρηματία επιταγές ύψους 80 χιλιάδων ευρώ ποσό το οποίο δικαιολόγησε ότι δόθηκε για σκοπούς ταξιδιού υγείας της αδελφής του που έπασχε από καρκίνο και απεβίωσε, του συζύγου της και μιας δεύτερης αδελφή του που τους συνόδευε.

Ο μάρτυρας κατηγορίας Ανδρέας Τσεκούρας αναφέρθηκε σε επιταγή που εξαργύρωσε ο επιχειρηματίας ύψους 20 χιλιάδων ευρώ των 40 χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ.

Το ίδιο ποσό κατατέθηκε είπε από τον Σάββα Σάββα τρεις μέρες αργότερα σε προσωπικό του λογαριασμό.

Ο κ. Παπαϊωάννου είπε ακόμη ότι κάποιες από τις επιταγές που εξαργύρωσε ο Θεόδωρος Αριστοδήμου ήταν για οικογενειακό ταξίδι αναψυχής στην Ρόδο.

Αναφερόμενος ο συνήγορος υπεράσπισης του ζεύγους Αριστοδήμου στην κατάθεση της αναπληρώτριας δημοτικού μηχανικού του Δήμου Πάφου Ανδρούλας Ευθυμίου στον αστυνομικό Τσεκούρα αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν ο αστυνομικός ανακριτής που έλαβε την κατάθεση να μην έχει ζητήσει να λάβει αυθημερόν από την κα. Ευθυμίου την έκθεση που συνέταξε, πάνω στην οποία βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό το δημοτικό συμβούλιο Πάφου για να προχωρήσει στην συγκεκριμένη καταγγελία.

Η συγκεκριμένη έκθεση περιήλθε στην κατοχή της Αστυνομίας μερικές μέρες αργότερα, όπως ανέφερε ο αστυνομικός του ΤΑΕ Πάφου.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του ζεύγους Αριστοδήμου κατέθεσε επίσης ως τεκμήριο βιβλιάριο επιταγών του επιχειρηματία και έκανε αναφορά στο ημερολόγιο του επιχειρηματία, που κατατέθηκε ως τεκμήριο και στην αναφορά που γίνεται για συνάντηση του επιχειρηματία με τους κ.κ.Στασόπουλο και Καρυδά που δεν έχουν σχέση με την παρούσα υπόθεση, σημειώνοντας ότι ο λόγος που το έκανε η Αστυνομία ήταν για να διερευνήσει άλλη υπόθεση υπονοώντας το τραπεζικό σκάνδαλο.

Αρνήθηκε επίσης ότι έγινε οποιαδήποτε συνάντηση του επιχειρηματία την επίμαχη περίοδο με τον τέως δημοτικό μηχανικό.

Ο κ . Παπαϊωάννου αναφέρθηκε και στους φακέλους που παρέδωσε η Ανδρούλα Ευθυμίου ως αποτέλεσμα εκτέλεσης διαταγών ( τεκμήρια 53 και 54) και σημείωσε πως πρόκειται για 191 φακέλους στον αριθμός ενώ σύμφωνα με την εκδοχή του αστυφύλακα και μάρτυρα κατηγορίας Α. Τσεκούρα για 190.

Στο πλαίσιο της αντεξέτασης ο κ. Παπαϊωάννου παρουσίασε δέσμη εγγράφων και ακολούθως τα κατέθεσε ως τεκμήρια.

Ο συνήγορος του Χρήστου Σολωμονίδη Μιχάλης Πικής υπέδειξε στον μάρτυρα της Αστυνομίας ότι δεν είχε επιστήσει την προσοχή στον νόμο του Σολωμονίδη η και ότι τα όσα θα έλεγε θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως μαρτυρία στο δικαστήριο.

Ο Τσεκούρας πάντως απέρριψε την αναφορά αυτή.

Για τα κτηματολογικά σχέδια ο δικηγόρος του Σολωμονίδη ανέφερε ότι ουδεμία αλλοίωση υπήρξε κάτι που απορρίπτει ο μάρτυρας κατηγορίας σημειώνοντας ότι πρόκειται για εξολοκλήρου πλαστό σχέδιο που καταρτίστηκε με σκοπό να εκληφθεί ως επίσημο κτηματολογικό σχέδιο.

Η πρόεδρος του Δικαστηρίου Δώρα Σωκράτους διέταξε διακοπή της διαδικασίας για μισή ώρα περίπου .

Η αντεξέταση συνεχίστηκε για αρκετή ώρα για τη γνησιότητα του κτηματολογικού σχεδίου και με τον δικηγόρο υπεράσπισης του σχεδιαστή να αναφέρει στο δικαστήριο πως το συγκεκριμένο κτηματολογικό σχέδιο δεν είναι κατασκεύασμα κανενός αλλά και για λάθη στην διερεύνηση της υπόθεσης και εσφαλμένο συλλογισμό από πλευράς των ανακριτικών αρχών, ενώ από την πλευρά του ο μάρτυρας κατηγορίας αστυφύλακας Ανδρέας Τσεκούρας επέμενε ότι το συγκεκριμένο σχέδιο είχε τους λόγους του που ετοιμάστηκε στη κλίμακα που ετοιμάστηκε.

Ο κ. Πικής συγκεκριμένα ανέφερε πως το σχέδιο έγινε έτσι προκειμένου να διευκολύνει τις αρμόδιες αρχές, πως ήταν το καλύτερο που μπορούσε να γίνει υπό τις περιστάσεις και πως κανένας δεν προσπάθησε να ξεγελάσει κανένα.

Από την πλευρά του ο μάρτυρας κατηγορίας ανέφερε πως θέση της Αστυνομίας είναι πως πρόθεση της εταιρείας Aρίστο ήταν να δείξει μικρότερο εμβαδόν.

Ο κ. Πικής ενώπιον του δικαστηρίου παρουσίασε κάποιο άλλο κτηματολογικό σχέδιο που το σύγκρινε με αυτό που θεωρούν οι αρχές πως είναι πλαστό, ωστόσο δεν το κατέθεσε ως τεκμήριο στο δικαστήριο.

Η αντεξέταση του μάρτυρα κατηγορίας από τον δικηγόρο υπεράσπισης κ. Στεφάνου, του κατηγορούμενου Σάββα Σάββα πρώην δημοτικού μηχανικού του Δήμου Πάφου θα γίνει αύριο στις 09:00 το πρωί με την συνέχιση της δικαστικής διαδικασίας.

Στο Κακουργιοδικείο έχουν παραπεμφθεί ο ιδρυτής της εταιρείας Θεόδωρος Αριστοδήμου, η σύζυγος του Ρούλα, o σχεδιαστής της εταιρείας Χρίστος Σολωμονίδης και ο πρώην δημοτικός μηχανικός του Δήμου Πάφου Σάββας Σάββα.

Όλοι αντιμετωπίζουν 32 κατηγορίες ανάμεσα τους για απόπειρα νομιμοποίησης εσόδων με παράνομες δραστηριότητες, πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου και συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος ενώ ο πρώην δημοτικός μηχανικός του Δήμου Πάφου, Σάββα Σάββα, αντιμετωπίζει άλλες τέσσερις κατηγορίες για δεκασμό δημόσιου λειτουργού και κατάχρηση εξουσίας.

Η υπόθεση με βάση εκτιμήσεις νομικών παραγόντων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί τους επόμενους τέσσερις με πέντε μήνες.

Την Νομική Υπηρεσία στην δικαστική διαδικασία του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο εκπροσωπεί ο Νίκος Κέκκας.
(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΧΡ)