Με λίγη βροχή αλλά πολύ κέφι γιορτάστηκε η Καθαρά Δευτέρα στην Πάφο

Με λίγη βροχή αλλά πολύ κέφι γιορτάστηκε η Καθαρά Δευτέρα στην Πάφο

Οι εκδηλώσεις για το Παφίτικο Καρναβάλι 2015 ολοκληρώνονται σήμερα. παραλιακά. Στις 12 το μεσημέρι ο Δήμος Πάφου οργάνωσε για μια ακόμη χρονιά, στην Παραλία του Φάρου, την καθιερωμένη εκδήλωση για την Καθαρά Δευτέρα. Η εκδήλωση περιλάμβανε μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, διαγωνισμό χειροποίητου χαρταετού και προσφορά νηστήσιμων εδεσμάτων. Χορούς παρουσίασαν τα Χορευτικά Συγκροτήματα Πολιτιστικός Όμιλος « Ιεροί Κήποι» του Χάρη Πάζαρου, «Το Κάστρο» του Πανίκου Νεοφύτου και «Φιγούρα» του Αριστοτέλη Παναγιώτου. Ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως ” βρισκόμαστε σε ένα ιστορικό μέρος για την πόλη μας , στην περιοχή του Φάρου”, μια περιοχή – όπως είπε- που προστατεύεται από την Ουνέσκο.

Όλοι συνέχισε, αντιλαμβανόμαστε πόσες ομορφιές έχει αυτή η πόλη και πόσο όμορφα μπορεί ο κόσμος και τα παιδιά της να ζουν σ’ αυτή την πόλη ξέγνοιαστοι και καθαροί από σκέψεις και προβλήματα των μεγαλουπόλεων. Εμείς είπε, ο Δήμαρχος Πάφου, οφείλουμε να κάνουμε την πόλη μας πιο όμορφη να την οργανώσουμε καλύτερα και τα επόμενα χρόνια να είναι χρονιά δημιουργίας και προόδου για όλους εδώ στην Πάφο.


Ευχήθηκε τέλος σ’ όλους καλή σαρακοστή και όλοι ” να προετοιμαζόμαστε και πνευματικά και ψυχικά” για να είμαστε – όπως σημείωσε- “καλύτεροι άνθρωποι και άνθρωποι οι οποίοι να προσπαθούμε να υπηρετούμε τον τόπο μας και την πατρίδα μας”.

To κοινό της Πάφου αγκάλιασε και τις σημερινές εκδηλώσεις του «Παφίτικου Καρναβαλιού», δίνοντας μαζικά το παρόν του και συμβάλλοντας έτσι στην επιτυχία τους.

Πλήθος κόσμου εξόρμησε στην ύπαιθρο με πολύ κέφι, παρά τη λίγη βροχή και τη μεγάλη συννεφιά για να γιορτάσει και φέτος την Καθαρά Δευτέρα.

Στην περιοχή του Φάρου, της Γεροσκήπου, της Πέγειας, της Π. Χρυσοχούς, της Τίμης, της Χλώρακας, της Κισσόνεργας και άλλων περιοχών ντόπιοι και ξένοι γιόρτασαν τα παραδοσιακά κούλουμα. Δεκάδες κόσμου μαζεύτηκαν από πολύ νωρίς στην ύπαιθρο , άναψαν τα κάρβουνα και έψησαν νόστιμους νηστίσιμους μεζέδες.

Το σαρακοστιανό τραπέζι περιλάμβανε για τους περισσότερους λουκουμάδες, ποτά , νηστίσιμα εδέσματα και φυσικά πολλά τσιαττιστά.

Αρκετοί ήταν αυτοί που επιδόθηκαν στο πέταγμα του χαρταετού συμμετέχοντας στους διαγωνισμούς που διοργάνωσαν οι Τοπικές Αρχές .

Αντίστοιχες εκδηλώσεις εκτός από το Δήμο Πάφου οργάνωσαν και οι Δήμοι Πέγειας , Γεροσκήπου και Πόλης Χρυσοχούς αλλά και μεγάλες κοινότητες στην Πάφο όπως της Χλώρακας και Κισσόνεργας.