Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο διεθνής μαραθώνιος 2016

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο διεθνής μαραθώνιος 2016

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή ο διεθνές μαραθώνιος και ημιμαραθώνιος 2016. Πρόκειται για τον καθιερωμένο αγώνα δρόμου Logicom Cyprus Marathon, Half Marathon, 10 km & 5 km Fun Run ο οποίος διεξάγεται για 18η συνεχόμενη χρονιά στην Πάφο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δ. Πάφου.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού και Νεολαίας του Δ. Πάφου Χρύσανθος Σαββίδης ανέφερε στην ανακοίνωση του πως η διαδρομή του Μαραθωνίου είχε αφετηρία την Πέτρα του Ρωμιού από όπου αναδύθηκε η θεά Αφροδίτη.


Οι Μαραθωνοδρόμοι αφού κάλυψαν την επίπονη διαδρομή των 42,195 μέτρων κατά μήκος του παλαιού δρόμου Λεμεσού – Πάφου τερμάτισαν στην πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου της Πάφου.

Όσον αφορά τις άλλες δύο αποστάσεις (Ημιμαραθώνιος & 10 χλμ) η εκκίνηση και ο τερματισμός έγινε από την πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου της Πάφου με τη διαδρομή να κατευθύνεται προς τη Γεροσκήπου.

Στον φετινό διεθνή αγώνα οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο (1300 και πλέον δρομείς) με τις συμμετοχές να προέρχονται από την Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Δανία, Αυστρία, Ολλανδία, Φινλανδία, Σουηδία, Ιρλανδία, Πολωνία, Ρουμανία, Ιταλία, Ελλάδα, Λίβανο, Ρωσία, Ηνωμένες Πολιτείες, Ιορδανία, Κατάρ, Κίνα και Κύπρο.

Ο κ. Σαββίδης ανέφερε πως η διοργάνωση με την μαζικότητα την οποία είχε, στέλλει ένα ηχηρό μήνυμα ότι ο αθλητισμός είναι πολιτισμός και ότι ως Πάφος ζητούμε και απαιτούμε από το κράτος σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις ώστε οι νέοι να έχουν την επιλογή για υγιή ενασχόληση .

Επίσης συνέχισε , στόχος της τοπικής αρχής είναι να κρατιούνται μακριά από την σύγχρονη Λερναία Ύδρα των ναρκωτικών αλλά και να αντιληφθούν ότι η χρήση μηχανοκίνητων και δίκυκλων οχημάτων σε αυτή την νεαρή ηλικία εγκυμονεί κινδύνους και δυσάρεστες καταστάσεις.

Ο κ. Σαββίδης δεσμεύτηκε τέλος πως η Επιτροπή Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πάφου θα συνεχίσει τις προσπάθειες για ενίσχυση του χειμερινού αθλητικού τουρισμού και με άλλου είδους εκδηλώσεις όπως ο γύρος της Πάφου, το Pafos Sprint Triathlon και επίσης θα συνεχίσει να συμμετέχει σε εκδηλώσεις που διοργανώνουν άλλοι φορείς.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΑΧΡ)