Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η δεύτερη  γευσιγνωσία κρασιού

Εκ μέρους του ΣΙΚΑΠ, που διαχειρίζεται το γαστρονομικό κέντρο, μίλησε, στο πλαίσιο της παρουσίασης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κέντρων Αναψυχής Πάφου Φύτος Θρασυβούλου , ο οποίος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή τους καθώς και το οινοποιείο “Σιούφας” .

Ο κ. Θρασυβούλου  κάλεσε τους επαγγελματίες και τους Κυπρίους γενικότερα να προτιμούν το κυπριακό κρασί και να το προβάλλουν όσο μπορούν και στους τουρίστες.


Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας του Δ. Πάφου που παρέστη στην εκδήλωση Δρ Φυλακτής Κωνσταντινίδης συνεχάρη τον ΣΙΚΑΠ για την έναρξη της λειτουργίας του γαστρονομικού κέντρου και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Σύνδεσμος Κέντρων Αναψυχής θα πετύχει τον σκοπό για τον οποίο το γαστρονομικό Κέντρο έχει δημιουργηθεί.

Η προσπάθεια είπε ο κ. Κωνσταντινίδης έγινε με Ευρωπαϊκά προγράμματα ενώ ο Δήμος έχει – όπως ανέφερε- αναθέσει στο ΣΙΚΑΠ τη λειτουργία του κέντρου. Βρισκόμαστε συνέχισε στα αρχικά στάδια αλλά είμαστε στο σωστό δρόμο .

Σκοπός μας κατέληξε είναι να βοηθήσουμε την τοπική παραγωγή τους ανθρώπους του τόπου μας , τα προϊόντα του τόπου μας για το καλό της Κύπρου.

Στην συνέχεια ο ιδιοκτήτης του οινοποιείου ” Σιούφας ” Σάββας Φιλίππου υ μίλησε για το οινοποιείο του, τα κρασιά και άλλα οινικά προϊόντα  που παράγει. Το οινοποιείο – όπως είπε- βρίσκεται στην Κοιλίνια σε υψόμετρο περίπου 900 με 1000 μέτρα προσθέτοντας πως  εκεί έχει τους αμπελώνες ενώ εκεί παρασκευάζονται και τα κρασιά.

Διαθέτουμε κατέληξε ο κ. Φιλίππου  πλείστες Ευρωπαϊκές  ποικιλίες  συν τις κυπριακές.  

Οι παρουσιάσεις των τοπικών προϊόντων στο γαστρονομικό κέντρο θα συνεχιστούν, ενώ σύντομα ξεκινούν και οι παρασκευές τοπικών παραδοσιακών εδεσμάτων.

ΚΥΠΕ/ΚΠ