Με «μουσική βαρκάδα» ξεκίνησαν χθες οι εκδηλώσεις του Κατακλυσμού στην Π. Χρυσοχούς

Με «μουσική βαρκάδα» ξεκίνησαν χθες οι εκδηλώσεις του Κατακλυσμού στην Π. Χρυσοχούς

Με την συμμετοχή πλήθος κόσμου ξεκίνησαν χθες οι εκδηλώσεις για το τριήμερο του Κατακλυσμού 2013 στο Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς.


Οι εκδηλώσεις άρχισαν με τη συμμετοχή του δημοφιλούς μουσικού σχήματος του Μιχάλη Χατζημιχαήλ, της Βασιλικής Χατζηαδάμου και της Δήμητρας Χατζημιχαήλ , οι οποίοι χάρισαν μια υπέροχη μουσική βραδιά.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του κατά την έναρξη των εκδηλώσεων ο Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς Άγγελος Γεωργίου Οδυσσέως ανέφερε, πως βασικός στόχος της τοπικής αρχής για τις εκδηλώσεις του τριημέρου είναι να προσφέρει στο κοινό ένα αναβαθμισμένο πρόγραμμα που περιλαμβάνει ζωντανή μουσική, χορούς και τραγούδια, επιδείξεις υψηλού επιπέδου TAE – KNOW- DOκαι τα παραδοσιακά θαλάσσια αγωνίσματα.

Ο Δήμος, πρόσθεσε ο κ Οδυσσέως, αποδίδει , – όπως είπε-, τεράστια σημασία στην Πολιτιστική, πνευματική και κοινωνική ανάπτυξη στην περιοχή, καθώς οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, πρόσθεσε, « έχουν στόχο όχι μόνο την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής, μέσα από την ψυχαγωγία των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής Πόλης Χρυσοχούς, αλλά και την διατήρηση και την καλλιέργεια του πολιτισμού , μέσα από την προβολή ποικίλων πολιτιστικών δρωμένων.

Το αντίδοτο είπε χαρακτηριστικά για την εξουδετέρωση όλων των κινδύνων της σημερινής εποχής είναι η επιστροφή στις ρίζες της εθνικής μας παράδοσης και την πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Οι εκδηλώσεις απόψε θα συνεχιστούν  στις 19:00 με παραδοσιακούς και λαϊκούς χορούς από το νεανικό χορευτικό συγκρότημα του Δήμου, ενώ στις 20:00 περίπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει επίδειξη πολεμικών τεχνών από τη Σχολή Tae Know Do Πόλης Χρυσοχούς. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με μουσική με τους Νικόλα, Ανδρέα, Στέλιο και  Σωτήρη.

Τη Δευτέρα η καθιερωμένη γιορτή του Κατακλυσμού θα πραγματοποιηθεί στο λιμανάκι του Λατσιού. Στις 16:00 το απόγευμα οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν προσφέροντας δωρεάν ψυχαγωγία των παιδιών με σκάφη, και στην συνέχεια με τα θαλάσσια αγωνίσματα. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται το βράδυ στις 19:00 με τον διαγωνισμό Τσιαττιστών.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/