Με νηφάλιο τρόπο η συνεδρία του Εθνικού συμβουλίου , λέει ο Δ. Συλλούρης

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Δημήτρης Συλλούρης


εξέφρασε την ευχή ενόψει του Εθνικού Συμβουλίου να έχουν τα κόμματα πλήρη ενημέρωση και ότι η συνεδρίαση του να μην γίνει μέσα σε πλαίσια συγκρουσιακής αντίληψης των πραγμάτων αλλά με νηφάλιο τρόπο να ακουστούν όλες οι απόψεις.

Χρησιμότατες συνέχισε “ είναι βέβαια και αντίθετες απόψεις ώστε επιτέλους το Εθνικό Συμβούλιο να μπορέσει αυτές τις πολύ κρίσιμες στιγμές να αντιμετωπίσει το Εθνικό μας θέμα με το σωστό τρόπο”.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά πόσο διαπιστώνει να υπάρχει συγκρουσιακό κλίμα ο κ Συλλούρης είπε “ είναι διαχρονική αυτή η προσέγγιση αλλά οι στιγμές που περνούμε σήμερα , έχω την εντύπωση ότι έχουν περισσότερη ανάγκη από ανταλλαγή απόψεων διαμόρφωση ενός σχεδιασμού και μιας αντίληψης μέσα σε ήπιο κλίμα και υπευθυνότητα”.

Στο πλαίσιο περιοδείας του στην Επαρχία Πάφου ο κ Συλλούρης χαρακτήρισε εμφανή την δύσκολη κατάσταση που βιώνουν πολλά στρώματα του λαού, στην οικονομία , και την ανεργία που ζούμε.

Πρόσθεσε επίσης, πως χρειάζεται ένας νέος σχεδιασμός προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης να ενθαρρυνθούν οι νέες επενδύσεις , αντί να εμποδίζονται- όπως είπε-, αλλά και τα τμήματα τα κρατικά καθώς και της τοπικής αυτοδιοίκησης , όχι μόνο να μην εμποδίζουν την ανάπτυξη αλλά να λειτουργήσουν πολύ πιο αποτελεσματικά.

Ο κ Συλλούρης ανέφερε ακόμη πως κάποια από τα προβλήματα που εγείρονται θα πρέπει να εξεταστούν τόσο σε επίπεδο Κυβέρνησης όσο και Βουλής. Ως παράδειγμα αναφέρθηκε στο πρόβλημα του λιανικού εμπορίου αφού όπως σημείωσε, φαίνεται να έχουμε και καινούργια φαινόμενα κάποιοι που έχουν μεγάλα καταστήματα να μην πληρώνουν τους προμηθευτές. Εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για να μην επεκταθεί αυτό το φαινόμενο και σε μεγάλες εταιρείες που ασχολούνται με τον τουρισμό σημειώνοντας πως επιβάλλεται να εξεταστεί κατά πόσο θα πρέπει να γίνουν κάποιοι καινούργιοι νόμοι και κανονισμοί.

Όσον αφορά την Επιτροπή Θεσμών ο κ Συλλούρης εκτίμησε πως αύριο είναι η τελευταία διαδικαστική συνάντηση στην Επιτροπή θεσμών και πως την άλλη Τρίτη θα πρέπει να γίνει η συζήτηση με τοποθέτηση όλων των κομμάτων πάνω στην έκθεση.

Στόχος μου και πρόταση μου συνέχισε, “ θα είναι στις 2 του Απρίλη να γίνει ειδική συνεδρία της ολομέλειας της Βουλής – αν περάσει από την σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων- για να συζητηθεί η έκθεση ”.

Αυτό είπε ο κ Συλλούρης σημαίνει ότι πριν το τέλος του μήνα όλα τα κόμματα πρέπει να είναι τοποθετημένα,