Με την κατάθεση τεκμηρίων άρχισε η εκδίκαση της υπόθεσης Aristo

Με την κατάθεση τεκμηρίων άρχισε η εκδίκαση της υπόθεσης Aristo

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου, που συνεδρίασε στην Πάφο, ξεκίνησε η δικαστική διαδικασία για την υπόθεση Aristo με το διαχωρισμό οικοπέδων στο Σκαλί.

Στο Κακουργιοδικείο έχουν παραπεμφθεί ο ιδρυτής της εταιρείας Θεόδωρος Αριστοδήμου, η σύζυγος του Ρούλα, επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος του ομίλου Aristo, o σχεδιαστής της εταιρείας Χρίστος Σολομωνίδης και ο πρώην δημοτικός μηχανικός του Δήμου Πάφου Σάββας Σάββα.


Τόσο ο ιδιοκτήτης της Aristo, η σύζυγος του και οι εργαζόμενοι στο Δήμο και στην εταιρεία που είχαν συλληφθεί για την υπόθεση αντιμετωπίζουν 32 κατηγορίες, για απόπειρα νομιμοποίησης εσόδων με παράνομες δραστηριότητες, πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος, εξασφάλιση εγγραφής με ψεύτικες παραστάσεις, κατάχρηση εξουσίας, ψευδή πιστοποιητικά από δημόσιο λειτουργό και απόσπαση περιουσίας με ψεύτικες παραστάσεις.

Επιπρόσθετα, ο πρώην δημοτικός μηχανικός του Δήμου Πάφου, Σάββα Σάββα, αντιμετωπίζει άλλες τέσσερις κατηγορίες (δηλαδή συνολικά 36) του δεκασμού δημόσιου λειτουργού, κατάχρηση εξουσίας και δόλο και κατάχρηση εξουσίας από δημόσιο λειτουργό.

Οι κατηγορούμενοι δεν παραδέχονται τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Κατά τη σημερινή πρώτη ημέρα της διαδικασίας ο αστυφύλακας 3072 Ανδρέας Τσεκούρας που υπηρετεί στο ΤΑΕ Πάφου και μετείχε στην ανακριτική ομάδα που χειρίστηκε την υπόθεση, κατέθεσε τον κατάλογο με τα 49 τεκμήρια της υπόθεσης.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των τεσσάρων κατηγορουμένων ζήτησαν όπως το κάθε τεκμήριο που κατατίθεται να δίνεται επεξήγηση και να παρουσιάζεται χωριστά προκειμένου να γίνει έλεγχος κατά πόσο έχουν στην κατοχή τους τα ίδια ακριβώς τεκμήρια και οι συνήγοροι υπεράσπισης.

Προκειμένου να διεξαχθεί αυτός ο έλεγχος το δικαστήριο διέκοψε για διάλειμμα που κράτησε για περισσότερες από τρεις ώρες.

Ακολούθως η διαδικασία ξανάρχισε με την κατάθεση όλων των τεκμηρίων της υπόθεσης.

Μετά το διάλειμμα που διήρκεσε πέραν των τριών ωρών και αφού οι συνήγοροι υπεράσπισης έλεγξαν τα τεκμήρια, ο Ανδρέας Τσεκούρας του ΤΑΕ Πάφου κατέθεσε στο δικαστήριο 49 τεκμήρια που σχετίζονται με την υπόθεση, ανάμεσα σε αυτά και τις καταθέσεις των δυο εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων, που έλαβε ο ίδιος, δηλαδή του πρώην Δημοτικού Μηχανικού Σάββα Σάββα και του σχεδιαστή της εταιρείας Aristo Χρίστου Σολομωνίδη.

Για ένα από τα τεκμήρια, που αφορούσε τα σχέδια που βρέθηκαν στο φάκελο της αίτησης της εταιρείας και θεωρούνται πλαστά υπήρξε διευκρίνηση από τον μάρτυρα ότι η αναφορά σε πλαστά σχέδια έγινε από τον ίδιο και όχι από το σχεδιαστή της εταιρείας κ. Σολομωνίδη.

Η διαδικασία διακόπηκε περίπου στις 15:00 και όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Δώρα Σωκράτους αναμένεται να συνεχιστεί αύριο στις 09:00 το πρωί με αντεξέταση του μάρτυρα κατηγορίας αστυφύλακα Ανδρέα Τσεκούρα από τους συνηγόρους υπεράσπισης.

Το ζεύγος Αριστοδήμου εκπροσωπεί ο δικηγόρος Γ. Παπαϊώννου, συνήγορος υπεράσπισης του τέως Δημοτικού μηχανικού του Δήμου Πάφου Σάββα Σάββα είναι ο κ. Στεφάνου και του σχεδιαστή της Αristo ο δικηγόρος Μιχάλης Πικής.
Η πρόεδρος του Κακουργιοδικείου διέταξε επίσης όπως οι κατηγορούμενοι είναι παρόντες με τους ίδιους περιοριστικούς όρους

Συγκεκριμένα, έκαστος από τους κατηγορούμενους έχει υπογράψει προσωπική εγγύηση 100 χιλ. ευρώ με ένα αξιόχρεο εγγυητή της έγκρισης του πρωτοκολλητή, τα ονόματα και των τεσσάρων κατηγορουμένων τέθηκαν στο stop list, ενώ και οι τέσσερις κατηγορούμενοι παρέδωσαν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΜΜ)