Με την συμμετοχή γυναικών άνω των 63 ετών η αθλητική δραστηριότητα του ΑΓΟ « Αθλητισμό και Γυναίκα» στην Πάφο

Αθλητική δραστηριότητα διοργάνωσε σήμερα ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού


μέσω του ΑΓΟ στο κλειστό γήπεδο Αφροδίτη με τίτλο « Αθλητισμός και Γυναίκα», και με την συμμετοχή στον αγωνιστικό χώρο πέραν των 90 γυναικών ηλικίας κάποιες εξ αυτών άνω των 63 ετών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Πάφου Χρύσανθο Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο του κλειστού Γηπέδου Αφροδίτη, οι 90 γυναίκες πραγματοποίησαν το δικό τους πρόγραμμα εκγύμνασης που ακολούθησαν πιστά σύμφωνα και με τις οδηγίες του γυμναστή τους.

Ο κ Σαββίδης εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τον συγχρονισμό που πραγματοποίησαν οι γυναίκες την εκτέλεση των ασκήσεων και δήλωσε πως οι γυναίκες που είναι άνω των 63 ετών και που είναι πολλές συμμετέχουν στα προγράμματα δωρεάν.

Το πρόγραμμα « Αθλητισμός για όλους» που ξεκίνησαν ο ΚΟΑ σε συνεργασία με την Πολιτεία έχει ως σκοπό σημείωσε ο κ Σαββίδης να προσφέρει σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως φύλου, εθνικότητας , ηλικίας , φυσικής κατάστασης , μόρφωσης και κοινωνικής τάξης, την δυνανότητα να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.

Ο κ Σαββίδης, ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ, ανέφερε πως υπάρχουν δύο γκρουπ, το ένα τις μέρες της Δευτέρας κ Πέμπτης και το άλλο Τρίτης και Παρασκευής, με την συμμετοχή 180 γυναικών.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης , ο Δήμος Πάφου, πρόσθεσε ο κ Σαββίδης παρέδωσε το δεύτερο μέρος της χορηγίας για στήριξη των δραστηριοτήτων του ΑΓΟ ύψους 5.500 ευρώ. Επεσήμανε επίσης πως το συνολικό ύψος της χορηγίας του Δήμου προς τις δραστηριότητες του ΑΓΟ ανέρχεται σε 11.000 ευρώ ετησίως .

Εμείς, είπε ο κ Σαββίδης, ως Επιτροπή Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πάφου στηρίζουμε τέτοιες δραστηριότητες , που αποτελεί – όπως είπε – « μια υγιής ενασχόληση όλων αυτών των ατόμων» και προσφέρει κατέληξε ευκαιρίες άθλησης με στόχο την διατήρηση της φυσικής κατάστασης και της ψυχικής υγείας καθώς και την συμμετοχή τους σε κοινωνικές δραστηριότητες.  

ΚΥΠΕ/ΚΠ/