Με το ΕΒΕ Πάφου συναντήθηκε ο Υπ. Γεωργίας

Με το ΕΒΕ Πάφου συναντήθηκε ο Υπ. Γεωργίας

Σε σύσκεψη με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου στην παρουσία και του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου παρακάθηκε ο Υπουργός Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης .

Ο κ. Κουγιάλης στις δηλώσεις μετά από τη συνάντηση αναφέρθηκε στο διαχειριστικό σχέδιο της περιοχής Natura, σημειώνοντας ότι στο πλαίσιο της παρουσίασης της μελέτης καταγράφηκαν κάποιες αντιδράσεις.


Είμαστε, είπε, σε στάδιο διαβούλευσης και επανέλαβε πως αυτές οι μελέτες δεν είναι ευαγγέλιο, αφού επιδέχονται αλλαγών και βελτιώσεων.

Εκείνο που κάνουμε τώρα σ’ αυτή την περίοδο της διαβούλευσης – όπως είπε- είναι να συλλέξουμε τις απόψεις των εμπλεκόμενων και ενδιαφερόμενων φορέων ούτως ώστε αυτό το σχέδιο να βελτιωθεί και να καταλήξουμε σε μια νέα συμφωνία, η οποία θα μπορεί να είναι και υλοποιήσιμη, όπως ανέφερε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου δήλωσε πως σίγουρα το ΕΒΕ Πάφου τάσσεται  υπέρ της προστασίας της διαφύλαξης και της ανάπτυξης της χερσονήσου του Ακάμα, σημειώνοντας ωστόσο παράλληλα,  πως η οικονομική ανάπτυξη της ιδιωτικής γης του Ακάμα με ήπιες αναπτύξεις δεν αλληλοσυγκρούεται με την προστασία του περιβάλλοντος.

Για αυτό, συνέχισε, “είμαστε εδώ για να συζητήσουμε με τον κ. Κουγιάλη προς αυτή την κατεύθυνση”.