Με το 2000 οδηγό στο ΓΣΠ η Πάφος (VIDEO)

Με το 2000 οδηγό στο ΓΣΠ η Πάφος (VIDEO)

Πάνε 17 ολόκληρα χρόνια από εκείνο τον Σεπτέμβρη του 2000 όταν η τότε πρώτη ενοποιημένη δύναμη της Πάφου, η Α.Ε.Π, στην παρθενική της παρουσία στα “σαλόνια”, “δραπετεύει” από το Γ.Σ.Π με διπλό επί του ΑΠΟΕΛ, χάρη στο γκολ του Ζόελ Λουπάχλα στα “χασομέρια” του αγώνα.

Σε ένα αγώνα που τα είχε όλα (ευκαιρίες και 2 χαμένα πέναλτι για το ΑΠΟΕΛ!), η ΑΕΠ στη μοναδική ουσιαστικά φάση που είχε στο παιγνίδι πήρε τη νίκη, με 500 περίπου Παφίτες να στήνουν “πάρτι” στην κερκίδα στο τέλος του ματς και την Πάφο να φωταγωγείται παρακαλώ, για να υποδεκτεί τους νικητές!


Το “στοιχειωμένο” εκείνο 0-1, γιατί έκτοτε η Πάφος δε ξανακέρδισε ποτέ, εντός και εκτός έδρας τους “γαλαζοκίτρινους”, ξύπνησε “δυνατές” αναμνήσεις στους Παφίτες τα τελευταία 24ωρα! Οι αναρτήσεις στο διαδίκτυο από εκείνο το παιγνίδι, δίνουν και παίρνουν και το σύνθημα που επικρατεί στις τάξεις των “γαλάζιων” είναι “κάν΄το όπως το 2000”!

Αν τα προηγούμενα χρόνια έλεγε κανείς ότι η Πάφος των χαμηλών προΰπολογισμών που πάλευε για να κρατηθεί στην κατηγορία, θα ταξίδευε στη Λευκωσία με απαιτήσεις, θα τον παίρνανε για τρελό! Ποιος όμως μπορεί να αρνηθεί στους Παφίτες φέτος να ονειρεύονται, από τη στιγμή που η ίδια η ομάδα τους, αήττητη από την πρεμιέρα, στην τρίτη θέση με 16 βαθμούς και καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, τους δίνει το δικαίωμα να το κάνουν!

Βεβαίως άπαντες στις τάξεις των νεοφώτιστων έχουν επίγνωση του μεγέθους του αντιπάλου τους και σε καμία περίπτωση δεν παρασύρονται από το μέτριο φετινό ξεκίνημα των εν ενεργεία πρωταθλητών, oι οποίοι σε ένα ακόμη Ευρωπαΐκό παιγνίδι μεσοβδόμαδα κόντρα στην Ντόρτμουντ, έδωσαν τα διαπιστευτήριά τους! Η συνέχεια στο γήπεδο λοιπόν και ας ελπίσουμε να δούμε ένα συναρπαστικό αγώνα!

Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Έλνσερ υπολογίζει σε όλους τους ποδοσφαιριστές του, συμπεριλαμβανομένου πιθανότατα και του Γκουλόν, μελέτησε τις προηγούμενες μέρες ενδελεχώς τον προσεχή του αντίπαλο και έδωσε σύνθημα για “διπλό” στο Γ.Σ.Π! Εκτός απροόπτου, όπως και κόντρα στην Ανόρθωση την περασμένη βδομάδα, έτσι και αύριο, οι οπαδοί των “γαλάζιων” θα έχουν δυναμική παρουσία στη Λευκωσία.

Πηγή: Supersportfm.cy