Μια πρώτη γεύση από την τελετή έναρξης του Πάφος 2017

Μια πρώτη γεύση από την τελετή έναρξης του Πάφος 2017

Μερικές από τις λεπτομέρειες της τελετής έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης «πρόδωσε» η πρόσκληση για συμμετοχή σε επαγγελματίες χορευτές και σπουδαστές χορού, που απευθύνει ο οργανισμός Πάφος2017.

Η τελετή, που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιανουαρίου 2017 στην υπό ανάπλαση πλατεία του Δημαρχείου της Πάφου –αν όλα πάνε καλά και είναι έτοιμη εγκαίρως- θα τύχει μεγάλης διεθνούς προβολής και ζωντανής τηλεοπτικής μετάδοσης.


Όλες οι λεπτομέρειες για την τελετή έναρξης όπως και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί αναλυτικά περί το τέλος Σεπτεμβρίου.

Η τελετή έναρξης, η οποία εμπνέεται από την πρώτη θεματική του προγράμματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος2017 –«Μύθοι και Θρησκεία», περιλαμβάνει μουσική, τραγούδια, χορό, πυροτεχνήματα, φωτισμό, κλπ.

Όπως αναφέρει η πρόσκληση, η ομάδα χορευτών και σπουδαστών χορού που θα επιλεγεί θα έχει την ευκαιρία να συνεργαστεί με μια μεγάλη καλλιτεχνική ομάδα που αποτελείται από Κύπριους και ξένους συντελεστές για μια Ευρωπαϊκών διαστάσεων εκδήλωση-γιορτή.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η 8η Σεπτεμβρίου. Όλες οι ακροάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου στην Πάφο από τον Ισραηλινό επαγγελματία χορογράφο και χορευτή Ίντο Ταντμόρ από και τον Κύπριο σκηνοθέτη και ηθοποιό Νεοκλή Νεοκλέους.

  • Για Επαγγελματίες/ χορευτές : Δευτέρα & Τρίτη στις 10π.μ.
  • Για μαθητές χορού και μη-επαγγελματίες: Δευτέρα στις 8μ.μ

Οι ακροάσεις θα γίνουν στη Σχολή Μπαλέτου Κλέας Πιτσιλλίδου, οδός Μεγάρων 4,Πάφος.

Στις ακροάσεις μπορούν να λάβουν μέρος καταξιωμένοι επαγγελματίες χορευτές και σπουδαστές χορού (ηλικίας 15 και άνω), είτε ερασιτέχνες με γνώσεις και εμπειρία στον χορό, την κίνηση, τη γυμναστική και το θέατρο. Η δέσμευσή τους να εργαστούν με πειθαρχία, σε συνεργασία και με μεγάλη προθυμία ώστε να μάθουν νέες τεχνικές και μεθόδους είναι απαραίτητη.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να στείλουν όνομα, διεύθυνση, αριθμό τηλεφώνου και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο: [email protected] . Παρακαλούνται να επισυνάψουν επίσης μια συνοδευτική επιστολή όπου θα αναφέρονται πληροφορίες για τον εαυτό τους και τη χορευτική τους εμπειρία.

Πηγή: philenews